Mafijaška sahrana u Rimu uz muziku iz Kuma

U predgrađu Rima je, u holivudskom stilu, sahranjen lokalni mafijaš, u kočijama koju su vukli konji, uz muziku iz filma "Kum" i kišu latica ruža bacanih iz helikoptera.

Zanimljivosti 21.08.2015 | 14:10
Mafijaška sahrana u Rimu uz muziku iz Kuma

"Osvojio si Rim, sada ćeš osvojiti raj", pisalo je juče na plakatu na ulazu u crkvu Svetog Đovanija Boska, dok je na drugom, uz njegovu fotografiju i sliku Koloseuma i Bazilike svetog Petra, pisalo "Kralj Rima".

Stotine ljudi ispratile su 65-godišnjeg Vitorija Kasamoniku, vođu klana aktivnog u jugozapadnom delu Rima.

Prema navodima policije, Kasamonika je bio "na marginama" organizovanog kriminala i nije bio predmet skorijih istraga mafijaških poslova.

Snimci sa sahrane emitovani su na televizijama ceo dan.

Šest crnih konja vuklo je crno-zlatnu kočiju, dok je orkestar svirao melodije iz filma "Kum". Ožalošćeni su bacali bukete cveća dok je kovčeg unošen u crkvu, a u jednom trenutku su latice crvenih ruža bačene i iz - helikoptera.

Gradonačelnik Injacio Marino je na Twitter nalogu napisao da je "neprihvatljivo da živi koriste sahrane da šalju mafijaške poruke".

Sveštenik Đankarlo Manieri izjavio je da on nema kontrolu nad onim što se dešava ispred crkve i da je obred sahrane u crkvi sproveden normalno, javila je agencija ANSA.

Predsednica Antimafijaškog odbora Parlamenta, Rozi Bindi izjavila je da je zabrinjavajuće da sahrana nekoga ko je navodno član mafije može da bude pretvorena u "razmetljivu predstavu moći mafije".

Dodala je da je to dokaz da se mafija čvrsto infiltrirala u vlasti i pozvala da se pojačaju napori da se mafija iskoreni iz gradske administracije.

Izvor: Mondo

Komentari / 0

Ostavite komentar