Синси: Рафа опет испао, као и Чилић, Мари кроз драму, Федекс лако!

Полуфиналиста Вимблдона Ришар Гаске победио је Марина Чилића са 7:5, 6:3 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију. Рафаел Надал завршио је такмичење већ у трећем колу! Енди Мари на худинијевски начин два пута је избегао пораз и савладао Григора Димитрова са 4:6, 7:6 (7-3), 7:5. Роџер Федерер експресно је изборио пласман у четвртфинале Мастерса у Синсинатију.

Тенис 21.08.2015 | 09:40
Синси: Рафа опет испао, као и Чилић, Мари кроз драму, Федекс лако!

Француз је пропустио три брејк лопте у првом сету пре него што је у 12. гему коначно направио преломни брејк, али кључни тренутак догодио се у другом сету када је Чилић направио брејк, а Гаске га одмах вратио. Француз је до краја дошао до победе лакше него што се очекивало, а у четвртфиналу чека га бољи из меча Мари – Димитров.

У дуелу двојице непредвидљивих тенисера обојица су оправдали своју репутацију – Александр Долгополов је у одлучујућем сету меча са Јержијем Јановичем испустио два брејка вишка, али је у последњем гему направио нови брејк и дошао је до победе 6:3, 3:6, 6:4.

Украјинца у четвртфиналу чека Томаш Бердих, а у сва четири досадашња окршаја Бердих је био бољи. Чех је у трећој рунди декласирао Томија Робреда са 6:0, 6:1, а Шпанац је узео само 20 поена у целом мечу.

Бољи од Надала био је земљак Фелисијано Лопес са 5:7, 6:4, 7:6 (7-3) за скоро два и по сата игре.

То је четврта Лопесова победа у 13 мечева са Надалом, који наставља са бледим партијама ове сезоне, пошто је у Монтреалу лако изгубио од Нишикорија у четвртфиналу.

Први сет био је веома необичан – два пута је Надал имао брејк вишка, али је Лопес оба пута успео да се врати, као и да при заостатку 4:5 спаси три везане брејк и сет лопте.

То му је пошло за руком тада, али не и у 12. гему, када Надал прави нови брејк и после шесте сет лопте долази до вођства.

Лопес, који је добио Надала и прошле године у Шангају, није се предавао, направио је брејк у трећем гему, а до краја сета је спасао једну брејк лопту и изборио одлучујући сет.

У трећем сету није било великих узбуђења, ни један ни други нису били ни близу прилика за брејк, па је победника одлучивао тај брејк.

Лопес га је боље почео, добио је надмудривање на мрежи и већ на старту направио мини брејк. Леворуког Фелисијана сервис је одлично служио, а ново надигравање на мрежи добио је Лопес и смечом дошао до три везане меч лопте.

Већ на првој је одсервирао ас и пласирао се у четвртфинале на турниру на којем је до ове године само једном прошао даље од другог кола.

У најузбудљивијем мечу у току турнира бугарски тенисер два пута је имао добијен сусрет, пропустио је и меч лопту, а рука би му се стегла сваки пут када би био близу победе.

Првих сет и по Григор је плесао по терену, играо је изузетно агресивно и углавном погађало, док је са друге стране деловало да су Марију ноге тешке и да не може да испрати темпо ривала.

Димитров је освојио први сет, у другом је повео са 4:1 уз два брејка предности и чинило се да је крај близу. Међутим, Бугарин је већ дуже време ван форме и то се осетило у том тренутку – није био довољно смирен да приведе меч крају, па Мари узима четири гема у низу.

Григор некако успева да дође до тај брејка, али Шкот је ту сталоженији и успева да избори трећи сет, уз много врло атрактивних поена.

Поново се чинило да је меч ’готово’ када је Мари направио брејк на почетку трећег сета и повео са 2:0, али Димитров проналази нову снагу, подсећа на себе из првог сета и осваја четири гема у низу.

Дошао је Бугарин надомак тријумфа, сервирао је за меч, али је при вођству 5:3 поклонио прва два поена Марију, а Шкот је ту прилику искористио и вратио брејк.

У следећем гему Димитров је стигао до меч лопте, а Мари је промашио први сервис. На другом је Григор кренуо да се извуче на форхенд, али Шкот му је сервирао у форхенд страну – Бугарин је зато закаснио и послао лопту у аут.

Мари убрзо успева да изједначи на 5:5 и до краја комплетира преокрет за крај невероватног меча који је трајао три часа.

У четвртфиналу Енди ће играти са Ришаром Гаскеом, који је у два сета избацио Чилића.

Швајцарски тенисер је за мање од сат времена савладао Кевина Андерсона са 6:1, 6:1.

Федерер је и раније био убељив против Андерсона, Јужноафриканац није освојио ниједан сет у претходна три дуела, а Швајцарац је сада био још доминантнији.

У наредној рунди Федерер ће играти против Шпанца Фелисијана Лопеса, који му није омогућио жељени дуел са Рафаелом Надалом.

Федерер је фуриозно почео меч са Андерсоном, екпресно повео 5:0, тек онда дозволио ривалу да узме први гем, али Јужноафриканцу једноставно ништа није полазило за руком, па је форхендом у мрежу поклонио Швајцарцу поен за први сет.

"Осећао сам се боље него претходних дана. Осећао сам се боље на ритерну, на сервису, једноставно при сваком ударцу. Задовољство је играти тако јер се не догађа често да се осећаш тако добро. Нажалост, то морам брзо оставити за себе и наставити напред", рекао је Федерер.

Швајцарац је открио да је тренирао са Андерсоном пре само неколико дана, па је знао да би 29-годишњи Јужноафриканац могао да му направи доста проблема.

"Одиграо сам сјајан меч и због тога сам задовољан. Тренирао сам са Кевином овде прошле недеље. Изгубио сам оба сета, па сам срећан што сам му сада успео узвратити", рекао је Федерер.

Федерер је меч завршио са 23 винера и само осам неизнуђених грешака, док је Андерсон уз 12 директних поена имао чак 21 поклоњена.

Швајцарац је две победе од седмог финала у Синсинатију, где има перфектан учинак у претходних шест, укључујући и тријумф од прошле године.

Прва препрека му је Лопес, са којим такође има перфектан скор од 11 победа без пораза.

"Често сам играо против њега током каријере, знамо се још са Европских првенстава у конкуренцији до 16 и 18 година, где сам оба пута губио од њега. На Туру нисам изгубио, али смо играли су свим могућим условима, добро се познајемо због тога. Имао је тежак меч против Надала, сви знају како он сервира. Победио је овде и Раонића, очигледно је у форми", истакао је Федерер.

Турнир у Синсинатију игра се за наградни фонд од 4,5 милиона долара.

Синсинати, четвртфинале:
Новак Ђоковић – Станислас Вавринка
Енди Мари – Ришар Гаске
Роџер Федерер – Фелисијано Лопес
Томаш Бердих – Александар Долгополов

Коментари / 0

Оставите коментар