Sinsi: Rafa opet ispao, kao i Čilić, Mari kroz dramu, Fedeks lako!

Polufinalista Vimbldona Rišar Gaske pobedio je Marina Čilića sa 7:5, 6:3 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju. Rafael Nadal završio je takmičenje već u trećem kolu! Endi Mari na hudinijevski način dva puta je izbegao poraz i savladao Grigora Dimitrova sa 4:6, 7:6 (7-3), 7:5. Rodžer Federer ekspresno je izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju.

Tenis 21.08.2015 | 09:40
Sinsi: Rafa opet ispao, kao i Čilić, Mari kroz dramu, Fedeks lako!

Francuz je propustio tri brejk lopte u prvom setu pre nego što je u 12. gemu konačno napravio prelomni brejk, ali ključni trenutak dogodio se u drugom setu kada je Čilić napravio brejk, a Gaske ga odmah vratio. Francuz je do kraja došao do pobede lakše nego što se očekivalo, a u četvrtfinalu čeka ga bolji iz meča Mari – Dimitrov.

U duelu dvojice nepredvidljivih tenisera obojica su opravdali svoju reputaciju – Aleksandr Dolgopolov je u odlučujućem setu meča sa Jeržijem Janovičem ispustio dva brejka viška, ali je u poslednjem gemu napravio novi brejk i došao je do pobede 6:3, 3:6, 6:4.

Ukrajinca u četvrtfinalu čeka Tomaš Berdih, a u sva četiri dosadašnja okršaja Berdih je bio bolji. Čeh je u trećoj rundi deklasirao Tomija Robreda sa 6:0, 6:1, a Španac je uzeo samo 20 poena u celom meču.

Bolji od Nadala bio je zemljak Felisijano Lopes sa 5:7, 6:4, 7:6 (7-3) za skoro dva i po sata igre.

To je četvrta Lopesova pobeda u 13 mečeva sa Nadalom, koji nastavlja sa bledim partijama ove sezone, pošto je u Montrealu lako izgubio od Nišikorija u četvrtfinalu.

Prvi set bio je veoma neobičan – dva puta je Nadal imao brejk viška, ali je Lopes oba puta uspeo da se vrati, kao i da pri zaostatku 4:5 spasi tri vezane brejk i set lopte.

To mu je pošlo za rukom tada, ali ne i u 12. gemu, kada Nadal pravi novi brejk i posle šeste set lopte dolazi do vođstva.

Lopes, koji je dobio Nadala i prošle godine u Šangaju, nije se predavao, napravio je brejk u trećem gemu, a do kraja seta je spasao jednu brejk loptu i izborio odlučujući set.

U trećem setu nije bilo velikih uzbuđenja, ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu prilika za brejk, pa je pobednika odlučivao taj brejk.

Lopes ga je bolje počeo, dobio je nadmudrivanje na mreži i već na startu napravio mini brejk. Levorukog Felisijana servis je odlično služio, a novo nadigravanje na mreži dobio je Lopes i smečom došao do tri vezane meč lopte.

Već na prvoj je odservirao as i plasirao se u četvrtfinale na turniru na kojem je do ove godine samo jednom prošao dalje od drugog kola.

U najuzbudljivijem meču u toku turnira bugarski teniser dva puta je imao dobijen susret, propustio je i meč loptu, a ruka bi mu se stegla svaki put kada bi bio blizu pobede.

Prvih set i po Grigor je plesao po terenu, igrao je izuzetno agresivno i uglavnom pogađalo, dok je sa druge strane delovalo da su Mariju noge teške i da ne može da isprati tempo rivala.

Dimitrov je osvojio prvi set, u drugom je poveo sa 4:1 uz dva brejka prednosti i činilo se da je kraj blizu. Međutim, Bugarin je već duže vreme van forme i to se osetilo u tom trenutku – nije bio dovoljno smiren da privede meč kraju, pa Mari uzima četiri gema u nizu.

Grigor nekako uspeva da dođe do taj brejka, ali Škot je tu staloženiji i uspeva da izbori treći set, uz mnogo vrlo atraktivnih poena.

Ponovo se činilo da je meč ’gotovo’ kada je Mari napravio brejk na početku trećeg seta i poveo sa 2:0, ali Dimitrov pronalazi novu snagu, podseća na sebe iz prvog seta i osvaja četiri gema u nizu.

Došao je Bugarin nadomak trijumfa, servirao je za meč, ali je pri vođstvu 5:3 poklonio prva dva poena Mariju, a Škot je tu priliku iskoristio i vratio brejk.

U sledećem gemu Dimitrov je stigao do meč lopte, a Mari je promašio prvi servis. Na drugom je Grigor krenuo da se izvuče na forhend, ali Škot mu je servirao u forhend stranu – Bugarin je zato zakasnio i poslao loptu u aut.

Mari ubrzo uspeva da izjednači na 5:5 i do kraja kompletira preokret za kraj neverovatnog meča koji je trajao tri časa.

U četvrtfinalu Endi će igrati sa Rišarom Gaskeom, koji je u dva seta izbacio Čilića.

Švajcarski teniser je za manje od sat vremena savladao Kevina Andersona sa 6:1, 6:1.

Federer je i ranije bio ubeljiv protiv Andersona, Južnoafrikanac nije osvojio nijedan set u prethodna tri duela, a Švajcarac je sada bio još dominantniji.

U narednoj rundi Federer će igrati protiv Španca Felisijana Lopesa, koji mu nije omogućio željeni duel sa Rafaelom Nadalom.

Federer je furiozno počeo meč sa Andersonom, ekpresno poveo 5:0, tek onda dozvolio rivalu da uzme prvi gem, ali Južnoafrikancu jednostavno ništa nije polazilo za rukom, pa je forhendom u mrežu poklonio Švajcarcu poen za prvi set.

"Osećao sam se bolje nego prethodnih dana. Osećao sam se bolje na riternu, na servisu, jednostavno pri svakom udarcu. Zadovoljstvo je igrati tako jer se ne događa često da se osećaš tako dobro. Nažalost, to moram brzo ostaviti za sebe i nastaviti napred", rekao je Federer.

Švajcarac je otkrio da je trenirao sa Andersonom pre samo nekoliko dana, pa je znao da bi 29-godišnji Južnoafrikanac mogao da mu napravi dosta problema.

"Odigrao sam sjajan meč i zbog toga sam zadovoljan. Trenirao sam sa Kevinom ovde prošle nedelje. Izgubio sam oba seta, pa sam srećan što sam mu sada uspeo uzvratiti", rekao je Federer.

Federer je meč završio sa 23 vinera i samo osam neiznuđenih grešaka, dok je Anderson uz 12 direktnih poena imao čak 21 poklonjena.

Švajcarac je dve pobede od sedmog finala u Sinsinatiju, gde ima perfektan učinak u prethodnih šest, uključujući i trijumf od prošle godine.

Prva prepreka mu je Lopes, sa kojim takođe ima perfektan skor od 11 pobeda bez poraza.

"Često sam igrao protiv njega tokom karijere, znamo se još sa Evropskih prvenstava u konkurenciji do 16 i 18 godina, gde sam oba puta gubio od njega. Na Turu nisam izgubio, ali smo igrali su svim mogućim uslovima, dobro se poznajemo zbog toga. Imao je težak meč protiv Nadala, svi znaju kako on servira. Pobedio je ovde i Raonića, očigledno je u formi", istakao je Federer.

Turnir u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 4,5 miliona dolara.

Sinsinati, četvrtfinale:
Novak Đoković – Stanislas Vavrinka
Endi Mari – Rišar Gaske
Rodžer Federer – Felisijano Lopes
Tomaš Berdih – Aleksandar Dolgopolov

Komentari / 0

Ostavite komentar