Синси: И Ана ''окренула'' ривалку за 1/4-финале са Сереном!

Ана Ивановић се на сјајан начин издигла из тешке ситуације и, победивши Слоун Стивенс из САД са 2:6, 6:4, 6:1, пласирала у четвртфинале турнира у Синсинатију где ће одмерити снаге са најбољом на свету, Сереном Вилијамс.

Тенис 20.08.2015 | 23:30
Синси: И Ана ''окренула'' ривалку за 1/4-финале са Сереном!

Дуел између српске играчице и велике наде америчког тениса одбиловао је узбуђењима, иако је први сет Стивенсова за 39. минута решила у своју корист, што је и било за очекивати након експресних 4:0 за њу.

Међутим, после уводне деонице у којој је укупно било три брејка, уследила је друга у којој је напетост нарастала из гема у гем, а брејка није било на видику све до чудесне завршнице. Нарочито ће се памтити осми гем, у коме је Стивенсова сервирала, а у коме је одиграно чак 34 поена. И, иако Ивановићева тада није искористила помало нестварних девет брејк лопти - није поклекла.

Напротив, у наредном сервис-гему Американке, Ана је искористила другу сет-лопту да поравна резултат на 1:1, а онда освојила пет уводних гемова одлучујуће, треће деонице и прокрчила себи пут до великог тријумфа. Великог, имајући у виду како је почела овај меч, али и квалитете младе играчице, од које је поражена у претходном сусрету, на прошлогодишњем Индијан Велсу.

Анина наредна супарница биће најбоља играчица света, Серена Вилијамс, која је као први носилац декласирала Италијанку Карин Кнап са 6:0, 6:2.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СНЕЗАНА

20.08.2015 22:06

БРАВО АНА МНОГО СРЕЦЕ У 1/4 ФИНАЛУ

ОДГОВОРИТЕ