Sinsi: I Ana ''okrenula'' rivalku za 1/4-finale sa Serenom!

Ana Ivanović se na sjajan način izdigla iz teške situacije i, pobedivši Sloun Stivens iz SAD sa 2:6, 6:4, 6:1, plasirala u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju gde će odmeriti snage sa najboljom na svetu, Serenom Vilijams.

Tenis 20.08.2015 | 23:30
Sinsi: I Ana ''okrenula'' rivalku za 1/4-finale sa Serenom!

Duel između srpske igračice i velike nade američkog tenisa odbilovao je uzbuđenjima, iako je prvi set Stivensova za 39. minuta rešila u svoju korist, što je i bilo za očekivati nakon ekspresnih 4:0 za nju.

Međutim, posle uvodne deonice u kojoj je ukupno bilo tri brejka, usledila je druga u kojoj je napetost narastala iz gema u gem, a brejka nije bilo na vidiku sve do čudesne završnice. Naročito će se pamtiti osmi gem, u kome je Stivensova servirala, a u kome je odigrano čak 34 poena. I, iako Ivanovićeva tada nije iskoristila pomalo nestvarnih devet brejk lopti - nije poklekla.

Naprotiv, u narednom servis-gemu Amerikanke, Ana je iskoristila drugu set-loptu da poravna rezultat na 1:1, a onda osvojila pet uvodnih gemova odlučujuće, treće deonice i prokrčila sebi put do velikog trijumfa. Velikog, imajući u vidu kako je počela ovaj meč, ali i kvalitete mlade igračice, od koje je poražena u prethodnom susretu, na prošlogodišnjem Indijan Velsu.

Anina naredna suparnica biće najbolja igračica sveta, Serena Vilijams, koja je kao prvi nosilac deklasirala Italijanku Karin Knap sa 6:0, 6:2.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SNEZANA

20.08.2015 22:06

BRAVO ANA MNOGO SRECE U 1/4 FINALU

ODGOVORITE