ЛЕ: Тежак пораз! Војводина платила данак неискуству!

Фудбалери Војводине изгубили су од Викторије у Плзењу са 3:0 (1:0) у првој утакмици плеј-офа за Лигу Европе. Како је чешки тим одиграо уводних 90 минута овог двомеча, Вошу ће даље одвести само право фудбалско чудо у реваншу, идућег четвртка у Новом Саду. Али, како је Војводина одиграла у неколико овосезонских издања, чудо можда баш сврати тада на стадион "Карађорђе".

Фудбал 20.08.2015 | 23:00
ЛЕ: Тежак пораз! Војводина платила данак неискуству!

Треба, међутим, бити реалан. Оно што је Викторија показала у првом мечу, много је више него што је Воша сусрела од свих својих досадашњих супарника од летње паузе. Победити такву екипу, наоружану умећем и искуством, није немогуће, само је потребно много више од оног што су играчи новосадског клуба показали у Плзењу, где су имали одличну подршку неколико стотина својих присталица.

А почело је са доста оптимизма. Бар на кратко. Када су видели да су им се први покушаји одбили о врло покретљив дефанзивни блок домаћина, изабраници тренера Златомира Загорчића некако напрасно су решили да се бране, а то, против уиграног и искусног тима, није увек најмудрије решење.

Наравно, не може се ни отвореног гарда надметати са тимом који има вишегодишње знање прикупљано што из Лиге шампиона (2011. и 2013.) и Лиге Европе (осмина финала 2014, уз још два учешћа). Па опет, чинило се, нарочито после победа над Сампдоријом у Италији а онда и над Партизаном у домаћем првенству, да Воша може да надмеће са Чесима. И, на моменте је и на терену тако деловало али... само на моменте.

Викторија је вешто плела мрежу око супарничке мреже и само су бравуре Срђана Жакуле на голу спречавале тешке, ударце од којих нема опоравка. Спаса није било у 25. минуту када је трећа уиграна акција домаћих из прекида донела промену резултата. Коварик је тада извео корнер са леве стране, Рајторалов волеј који је уследио - заправо је била асистенција за Копица који је, такође "из прве", пронашао лопти пут у мрежу, за заслужених 1:0 на семафору.

Имао је домаћин још неколико изврсних прилика, понајвише након што би са крилних позиција пробио бедем Новосађана и онда опасно претио, но ниједна није била онако добра као Ванекова у 43. минуту. Фудбалер Викторије је тада на више од 25 метара прихватио лопту и одмах упутио фантастичан ударац, а прелепа парада Жакуле спречила нову промену резултата.

После два јалова покушаја Војводине у првом полувремену, а оба су били шутеви Станисављевића, друго је почело у сличном ритму. Домаћини су одмах напали, а Ондреј Ванек је у 51. успео да се "искупи" за своју претходну, неискоришћену прилику. Овога пута његов шут са 18 метара пратила је и срећа, јер је лопта на свом путу ка мрежи закачила једног играча Воше и у луку ушла у мрежу за 2:0.

Игра је тада изгубила на дотадашњем ритму, иако су се Загорчићеви играчи трудили колико су могли да постигну тај један гол који би снове о Лиги Европе учврстио пред новосадски реванш. Ипак, главна збивања одвијала су се и даље пред Жакулом, који је у 73. минуту сјајном реакцијом спречио Дуреша да се упише у листу стрелаца. Спаса, међутим, није било десет минута касније.

Тада је резервиста Петржела протутњао десним крилом, а онда идеално, по земљи, вратио уназад лопту за Јана Копица, који је својим другим поготком на мечу донео огромних и, сасвим заслужених, 3:0 тиму из Плзења.

Први меч плеј-офа за Лигу Европе

Викторија - Војводина 3:0 (1:0)
(Копиц 25, 83, Ванек 51)

Плзењ - Стадион: Дусан арена; Гледалаца: 10.769; Судија: Хавијер Естрада; Жути картон: Станисављевић

Викторија (4-3-3): Козачик - Рајторал, Хубник, Прохарзка, Лимберски - Хрошовски, Колар (од 69. Хорава), Ванек - Копиц, Дуриш (од 86. Холенда), Коварик (од 78. Петржела)

Војводина: (4-3-3: Жакула - Василић, Панков, Ђурић, Настић - Секулић, Иванић, Максимовић - Станисављевић (од 88. Бабић), Ожеговић (од 88. Павков), Пушкарић (од 69. Палочевић)

Коментари / 0

Оставите коментар