LE: Težak poraz! Vojvodina platila danak neiskustvu!

Fudbaleri Vojvodine izgubili su od Viktorije u Plzenju sa 3:0 (1:0) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope. Kako je češki tim odigrao uvodnih 90 minuta ovog dvomeča, Vošu će dalje odvesti samo pravo fudbalsko čudo u revanšu, idućeg četvrtka u Novom Sadu. Ali, kako je Vojvodina odigrala u nekoliko ovosezonskih izdanja, čudo možda baš svrati tada na stadion "Karađorđe".

Fudbal 20.08.2015 | 23:00
LE: Težak poraz! Vojvodina platila danak neiskustvu!

Treba, međutim, biti realan. Ono što je Viktorija pokazala u prvom meču, mnogo je više nego što je Voša susrela od svih svojih dosadašnjih suparnika od letnje pauze. Pobediti takvu ekipu, naoružanu umećem i iskustvom, nije nemoguće, samo je potrebno mnogo više od onog što su igrači novosadskog kluba pokazali u Plzenju, gde su imali odličnu podršku nekoliko stotina svojih pristalica.

A počelo je sa dosta optimizma. Bar na kratko. Kada su videli da su im se prvi pokušaji odbili o vrlo pokretljiv defanzivni blok domaćina, izabranici trenera Zlatomira Zagorčića nekako naprasno su rešili da se brane, a to, protiv uigranog i iskusnog tima, nije uvek najmudrije rešenje.

Naravno, ne može se ni otvorenog garda nadmetati sa timom koji ima višegodišnje znanje prikupljano što iz Lige šampiona (2011. i 2013.) i Lige Evrope (osmina finala 2014, uz još dva učešća). Pa opet, činilo se, naročito posle pobeda nad Sampdorijom u Italiji a onda i nad Partizanom u domaćem prvenstvu, da Voša može da nadmeće sa Česima. I, na momente je i na terenu tako delovalo ali... samo na momente.

Viktorija je vešto plela mrežu oko suparničke mreže i samo su bravure Srđana Žakule na golu sprečavale teške, udarce od kojih nema oporavka. Spasa nije bilo u 25. minutu kada je treća uigrana akcija domaćih iz prekida donela promenu rezultata. Kovarik je tada izveo korner sa leve strane, Rajtoralov volej koji je usledio - zapravo je bila asistencija za Kopica koji je, takođe "iz prve", pronašao lopti put u mrežu, za zasluženih 1:0 na semaforu.

Imao je domaćin još nekoliko izvrsnih prilika, ponajviše nakon što bi sa krilnih pozicija probio bedem Novosađana i onda opasno pretio, no nijedna nije bila onako dobra kao Vanekova u 43. minutu. Fudbaler Viktorije je tada na više od 25 metara prihvatio loptu i odmah uputio fantastičan udarac, a prelepa parada Žakule sprečila novu promenu rezultata.

Posle dva jalova pokušaja Vojvodine u prvom poluvremenu, a oba su bili šutevi Stanisavljevića, drugo je počelo u sličnom ritmu. Domaćini su odmah napali, a Ondrej Vanek je u 51. uspeo da se "iskupi" za svoju prethodnu, neiskorišćenu priliku. Ovoga puta njegov šut sa 18 metara pratila je i sreća, jer je lopta na svom putu ka mreži zakačila jednog igrača Voše i u luku ušla u mrežu za 2:0.

Igra je tada izgubila na dotadašnjem ritmu, iako su se Zagorčićevi igrači trudili koliko su mogli da postignu taj jedan gol koji bi snove o Ligi Evrope učvrstio pred novosadski revanš. Ipak, glavna zbivanja odvijala su se i dalje pred Žakulom, koji je u 73. minutu sjajnom reakcijom sprečio Dureša da se upiše u listu strelaca. Spasa, međutim, nije bilo deset minuta kasnije.

Tada je rezervista Petržela protutnjao desnim krilom, a onda idealno, po zemlji, vratio unazad loptu za Jana Kopica, koji je svojim drugim pogotkom na meču doneo ogromnih i, sasvim zasluženih, 3:0 timu iz Plzenja.

Prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope

Viktorija - Vojvodina 3:0 (1:0)
(Kopic 25, 83, Vanek 51)

Plzenj - Stadion: Dusan arena; Gledalaca: 10.769; Sudija: Havijer Estrada; Žuti karton: Stanisavljević

Viktorija (4-3-3): Kozačik - Rajtoral, Hubnik, Proharzka, Limberski - Hrošovski, Kolar (od 69. Horava), Vanek - Kopic, Duriš (od 86. Holenda), Kovarik (od 78. Petržela)

Vojvodina: (4-3-3: Žakula - Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić - Sekulić, Ivanić, Maksimović - Stanisavljević (od 88. Babić), Ožegović (od 88. Pavkov), Puškarić (od 69. Paločević)

Komentari / 0

Ostavite komentar