Синсинати: Јелена као Новак! Тешко, али је у 1/4-финалу!

Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале турнира у Синсинатију, пошто је савладала Каролину Плишкову са 2:6, 6:3, 5:7.

Тенис 20.08.2015 | 22:40
Синсинати: Јелена као Новак! Тешко, али је у 1/4-финалу!

Успела је Јелена да дође до победе готово на идентичан начин као Новак Ђоковић свега сат времена раније против Давида Гофана, пошто је такође имала два брејка заостатка у трећем сету и била надомак елиминације, али је успела да преокрене.

Почела је Јанковићева јако добро и уз два брејка је освојила први сет. Успела је међутим Чехиња да се врати у другом сету, и то тако што је искористила једину брејк лопту у тој деоници, после чега је сигурним сервисима сачувала вођство.

Право узбуђење виђено је у трећем сету, пошто је у првом гему Српкиња спасила четири брејк лопте, а затим у четвртом и сама пропустила једну такву шансу.

Казна за то стигла је убрзо, пошто је Плишкова успела да јој одузме сет за 3:2, а одмах потом и за 5:2.

Деловало је да је меч ту завршен, међутим Јанковић је успела да узврати са два брејка, мада је између њих, на Јеленин сервис Чехиња имала меч лопту.

Спасила је потом наша тенисерка три брејк лопте на свој сервис, дошла до 6:5, а онда поново одузела сервис противници и тако се пласирала у четвртфинале.

Наредни противник 25. тенисерки света биће Ана Каролина Шмидлова, која је била боља од Лепченко са 6:3, 3:6, 6:4.

Коментари / 0

Оставите коментар