Sinsinati: Jelena kao Novak! Teško, ali je u 1/4-finalu!

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju, pošto je savladala Karolinu Pliškovu sa 2:6, 6:3, 5:7.

Tenis 20.08.2015 | 22:40
Sinsinati: Jelena kao Novak! Teško, ali je u 1/4-finalu!

Uspela je Jelena da dođe do pobede gotovo na identičan način kao Novak Đoković svega sat vremena ranije protiv Davida Gofana, pošto je takođe imala dva brejka zaostatka u trećem setu i bila nadomak eliminacije, ali je uspela da preokrene.

Počela je Jankovićeva jako dobro i uz dva brejka je osvojila prvi set. Uspela je međutim Čehinja da se vrati u drugom setu, i to tako što je iskoristila jedinu brejk loptu u toj deonici, posle čega je sigurnim servisima sačuvala vođstvo.

Pravo uzbuđenje viđeno je u trećem setu, pošto je u prvom gemu Srpkinja spasila četiri brejk lopte, a zatim u četvrtom i sama propustila jednu takvu šansu.

Kazna za to stigla je ubrzo, pošto je Pliškova uspela da joj oduzme set za 3:2, a odmah potom i za 5:2.

Delovalo je da je meč tu završen, međutim Janković je uspela da uzvrati sa dva brejka, mada je između njih, na Jelenin servis Čehinja imala meč loptu.

Spasila je potom naša teniserka tri brejk lopte na svoj servis, došla do 6:5, a onda ponovo oduzela servis protivnici i tako se plasirala u četvrtfinale.

Naredni protivnik 25. teniserki sveta biće Ana Karolina Šmidlova, koja je bila bolja od Lepčenko sa 6:3, 3:6, 6:4.

Komentari / 0

Ostavite komentar