Десни сектор има камп за обуку дјеце

Украјинска паравојна и политичка ултранационалистичка организација "Десни сектор" држи камп за обуку у коме се нуди борбена обука за дјецу млађу од 11 година, јавља њемачка телевизија АРД.

Свијет 21.08.2015 | 16:15
Десни сектор има камп за обуку дјеце

Њемачка телевизија открила је фотографије на којима чланови украјинског ултранационалистичког "Десног сектора" држе борбену обуку дјеци, а вођа кампа не види у томе ништа лоше.

Фотографије са веб-сајта "Десног сектора" приказују дјецу како рукују оружјем и учествују у војној обуци у Ужгороду, на западу Украјине.

Заштитници права дјеце критиковали су објављивање фотографија и рекли су да је то доказ да "Десни сектор" обучава дјецу-војнике, преноси "Спутњик".

"Објављивање фотографија које приказују дјецу како рукују оружјем може имати и пропагандне сврхе, а са друге стране то може бити и сигнал: њих ништа не може зауставити, чак ни злоупотреба дјеце", рекла је Барбара Куперс из једне од организација за заштиту дјеце.

Према Куперсовој, "Десни сектор" жели да дјецу користи за обавјештајне и курирске задатке, не нужно да учествују у борби.

Британски "Дејли мејл" претходно је објавио фотографије батаљона Националне гарде "Азов", којим командује Андреј Билецки, обучавања дјеце за руковање оружјем у кампу под називом "Азовец".

Александар Сачко, регионални лидер "Десног сектора", описао је дешавања у кампу као праву војну обуку, додајући да је то "сасвим нормално" и као нешто што група мора да уради да би охрабрила млађе генерације.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мрка капа

21.08.2015 15:19

Нема разлике измедју десног секрора И исламске дрзаве.Свако на свој нацин пропагира идеје, а њиховом тати- баби из Америке слузе јер их је он створио. До сада их тата мази по коси И тепа им. Брука ста све зиви на овој јадној Планети !

ОДГОВОРИТЕ