Desni sektor ima kamp za obuku djece

Ukrajinska paravojna i politička ultranacionalistička organizacija "Desni sektor" drži kamp za obuku u kome se nudi borbena obuka za djecu mlađu od 11 godina, javlja njemačka televizija ARD.

Svijet 21.08.2015 | 16:15
Desni sektor ima kamp za obuku djece

Njemačka televizija otkrila je fotografije na kojima članovi ukrajinskog ultranacionalističkog "Desnog sektora" drže borbenu obuku djeci, a vođa kampa ne vidi u tome ništa loše.

Fotografije sa veb-sajta "Desnog sektora" prikazuju djecu kako rukuju oružjem i učestvuju u vojnoj obuci u Užgorodu, na zapadu Ukrajine.

Zaštitnici prava djece kritikovali su objavljivanje fotografija i rekli su da je to dokaz da "Desni sektor" obučava djecu-vojnike, prenosi "Sputnjik".

"Objavljivanje fotografija koje prikazuju djecu kako rukuju oružjem može imati i propagandne svrhe, a sa druge strane to može biti i signal: njih ništa ne može zaustaviti, čak ni zloupotreba djece", rekla je Barbara Kupers iz jedne od organizacija za zaštitu djece.

Prema Kupersovoj, "Desni sektor" želi da djecu koristi za obavještajne i kurirske zadatke, ne nužno da učestvuju u borbi.

Britanski "Dejli mejl" prethodno je objavio fotografije bataljona Nacionalne garde "Azov", kojim komanduje Andrej Bilecki, obučavanja djece za rukovanje oružjem u kampu pod nazivom "Azovec".

Aleksandar Sačko, regionalni lider "Desnog sektora", opisao je dešavanja u kampu kao pravu vojnu obuku, dodajući da je to "sasvim normalno" i kao nešto što grupa mora da uradi da bi ohrabrila mlađe generacije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mrka kapa

21.08.2015 15:19

Nema razlike izmedju desnog sekrora I islamske drzave.Svako na svoj nacin propagira ideje, a njihovom tati- babi iz Amerike sluze jer ih je on stvorio. Do sada ih tata mazi po kosi I tepa im. Bruka sta sve zivi na ovoj jadnoj Planeti !

ODGOVORITE