ЛЕ: Рашовићев Динамо срушио Ред Бул са 2:0!

Животна форма Ненада Адамовића! Голом и асистенцијом скресао крила Ред Булу и повео Рашовићев Динамо у Лигу Европе. Домаћин у Минску славио 2:0 против Салцбурга, фантастичан преокрет Астре над АЗ Алкмаром.

Фудбал 20.08.2015 | 21:00
ЛЕ: Рашовићев Динамо срушио Ред Бул са 2:0!

Динамо из Минска слави Србе! Слави и пева: „идемо у Лигу Европе“. Белоруски тим, на чијој клупи седе Вук Рашовић (главни) и Љубиша Ранковић (помоћни тренера), а игром диригује Ненад Адамовић скресао је крила аустријском прваку Ред Бул Салцбургу и направио огроман корак ка пласману у групу фазу другог по важности тамичење УЕФА - 2:0.

У јунака прве утакмице завршног квалификационог кола израстао је управо Ненад Адамовић, који је уписао асистенцију за први, а у трећем минуту надокнаде времена постигао други гол и тако приближио Белорусе подвигу, односно другом узастопном пласману у групну фазу Лиге Европе.

Најпре је Вук Рашовић је показао да има „нос“ за измену, пошто је у 53. минуту послао на терен Адамовића, а само четири минута касније некадашњи ђак Партизанове омладинске школе пробио левом страном, центритрао у казнени простор, Кеита у паду покушао да интервенише, али је заправо само направио проблем голману Валкеу, који је лопту одбио на главу Хлебу Расаднику, а 20-годишњи нападач погодио за велику радост домаће публике.

Гости из Аустрије су у финишу притисли у потрази за изједначењем, али нису били довољно прецизни, али јесте Ненад Адамовић! У 93. минуту Воронков је са 16 метара погодио стативу, а Адамовић искористио непажњу одбране Салцбурга и пошто није био у офсајду приликом упућивања ударца, вешто реаговао са пет метара погодивши циљ. За много мирнији реванш за седам дана.

Некадашњи штопер Партизана Војислав Станковић дириговао је одбраном Габале која је издржала налете Панатинаикоса и успела да сачува почетни резултат пред реванш у Атини, док је у Румунији виђена изузетно интересантна утакмица између Астре и АЗ Алкмара. Домаћи тим је за смао 20 минута успео да надокнади заостатак од два гола и без обзира на слабе реакције одбране стекне предност и после Вест Хема сачува сасвим реалне изгледе да избаци још један познатији тим.

ЛИГА ЕВРОПЕ (плеј-оф), први мечеви:

Динамо Минск - Салцбург 2:0 (0:0)
/Расадкин 57, Адамовић 90+3/

Габала - Панатинаикос 0:0

Астра - АЗ Алкмар 3:2 (3:2)
/Болдрин 25, Алибек 40, Адандеа 45+3 - Хенриксен 11, Јансен 13/

Коментари / 0

Оставите коментар