LE: Rašovićev Dinamo srušio Red Bul sa 2:0!

Životna forma Nenada Adamovića! Golom i asistencijom skresao krila Red Bulu i poveo Rašovićev Dinamo u Ligu Evrope. Domaćin u Minsku slavio 2:0 protiv Salcburga, fantastičan preokret Astre nad AZ Alkmarom.

Fudbal 20.08.2015 | 21:00
LE: Rašovićev Dinamo srušio Red Bul sa 2:0!

Dinamo iz Minska slavi Srbe! Slavi i peva: „idemo u Ligu Evrope“. Beloruski tim, na čijoj klupi sede Vuk Rašović (glavni) i Ljubiša Ranković (pomoćni trenera), a igrom diriguje Nenad Adamović skresao je krila austrijskom prvaku Red Bul Salcburgu i napravio ogroman korak ka plasmanu u grupu fazu drugog po važnosti tamičenje UEFA - 2:0.

U junaka prve utakmice završnog kvalifikacionog kola izrastao je upravo Nenad Adamović, koji je upisao asistenciju za prvi, a u trećem minutu nadoknade vremena postigao drugi gol i tako približio Beloruse podvigu, odnosno drugom uzastopnom plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope.

Najpre je Vuk Rašović je pokazao da ima „nos“ za izmenu, pošto je u 53. minutu poslao na teren Adamovića, a samo četiri minuta kasnije nekadašnji đak Partizanove omladinske škole probio levom stranom, centritrao u kazneni prostor, Keita u padu pokušao da interveniše, ali je zapravo samo napravio problem golmanu Valkeu, koji je loptu odbio na glavu Hlebu Rasadniku, a 20-godišnji napadač pogodio za veliku radost domaće publike.

Gosti iz Austrije su u finišu pritisli u potrazi za izjednačenjem, ali nisu bili dovoljno precizni, ali jeste Nenad Adamović! U 93. minutu Voronkov je sa 16 metara pogodio stativu, a Adamović iskoristio nepažnju odbrane Salcburga i pošto nije bio u ofsajdu prilikom upućivanja udarca, vešto reagovao sa pet metara pogodivši cilj. Za mnogo mirniji revanš za sedam dana.

Nekadašnji štoper Partizana Vojislav Stanković dirigovao je odbranom Gabale koja je izdržala nalete Panatinaikosa i uspela da sačuva početni rezultat pred revanš u Atini, dok je u Rumuniji viđena izuzetno interesantna utakmica između Astre i AZ Alkmara. Domaći tim je za smao 20 minuta uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola i bez obzira na slabe reakcije odbrane stekne prednost i posle Vest Hema sačuva sasvim realne izglede da izbaci još jedan poznatiji tim.

LIGA EVROPE (plej-of), prvi mečevi:

Dinamo Minsk - Salcburg 2:0 (0:0)
/Rasadkin 57, Adamović 90+3/

Gabala - Panatinaikos 0:0

Astra - AZ Alkmar 3:2 (3:2)
/Boldrin 25, Alibek 40, Adandea 45+3 - Henriksen 11, Jansen 13/

Komentari / 0

Ostavite komentar