Мурињо: Само један човјек на свијету може да ме наслиједи!

"Ни Роџерс, ни Каранка, ни Вилас Боас. Тај човек у траговима чак има моју личност", тврди Португалац.

Фудбал 22.08.2015 | 12:20
Мурињо: Само један човјек на свијету може да ме наслиједи!

Говорићи у камеру за потребе снимања документарца "Жозе Мурињо - портрет шампиона", прослављени португалски стручњак дотакао се теме помоћника, тачније људи које види на свом месту кроз неколико година.

Познато је да су са Мурињом радили неки тренери који сада успешно воде велике клубове, попут Брендана Роџерса, Аитора Каранке или Андреа Вилас Боаса, међутим, Жозе не типује ни на једног од њих као на свог легитимног наследника...
"Не могу све да их сврстам у исту димензију. Али ако већ морам да поредим, прави и најсличнији мени је онај ко је са мном од 2000. године, од почетка", изјавио је Мурињу.

"Тај човек има више потенцијала него било који мој бивши или садашњи сардник. Ако жели да постане менаџер, то би могао да уради сутра јер више него спреман да ради на највишем нивоу. Али једноставно толико ужива у ономе што тренутно ради да немам осећај да жели нешто друго".

Мурињо дуго није изговорио име човека ког хвали...
"Ако једног дана будем морао да бирам наследника, то би дефинитивно био он. Да. Заиста осећам да мисли као ја, потпуно се прилагодио мом начину рада. Има јако пуно сличности са мном. Чак и у неким траговима личности. То је Руи Фариа", коначно је "бацио на сто" Португалац оно што су сви желели да чују...

Ру Фариа имао 40 година и од почетка каријере ради са Мурињом. Био је у свим клубовима у којима и Специјални и често се за њега може чути да је "мозак стручног штаба".

Коментари / 0

Оставите коментар