Murinjo: Samo jedan čovjek na svijetu može da me naslijedi!

"Ni Rodžers, ni Karanka, ni Vilas Boas. Taj čovek u tragovima čak ima moju ličnost", tvrdi Portugalac.

Fudbal 22.08.2015 | 12:20
Murinjo: Samo jedan čovjek na svijetu može da me naslijedi!

Govorići u kameru za potrebe snimanja dokumentarca "Žoze Murinjo - portret šampiona", proslavljeni portugalski stručnjak dotakao se teme pomoćnika, tačnije ljudi koje vidi na svom mestu kroz nekoliko godina.

Poznato je da su sa Murinjom radili neki treneri koji sada uspešno vode velike klubove, poput Brendana Rodžersa, Aitora Karanke ili Andrea Vilas Boasa, međutim, Žoze ne tipuje ni na jednog od njih kao na svog legitimnog naslednika...
"Ne mogu sve da ih svrstam u istu dimenziju. Ali ako već moram da poredim, pravi i najsličniji meni je onaj ko je sa mnom od 2000. godine, od početka", izjavio je Murinju.

"Taj čovek ima više potencijala nego bilo koji moj bivši ili sadašnji sardnik. Ako želi da postane menadžer, to bi mogao da uradi sutra jer više nego spreman da radi na najvišem nivou. Ali jednostavno toliko uživa u onome što trenutno radi da nemam osećaj da želi nešto drugo".

Murinjo dugo nije izgovorio ime čoveka kog hvali...
"Ako jednog dana budem morao da biram naslednika, to bi definitivno bio on. Da. Zaista osećam da misli kao ja, potpuno se prilagodio mom načinu rada. Ima jako puno sličnosti sa mnom. Čak i u nekim tragovima ličnosti. To je Rui Faria", konačno je "bacio na sto" Portugalac ono što su svi želeli da čuju...

Ru Faria imao 40 godina i od početka karijere radi sa Murinjom. Bio je u svim klubovima u kojima i Specijalni i često se za njega može čuti da je "mozak stručnog štaba".

Komentari / 0

Ostavite komentar