Чеси дају Воши мале шансе и потцењују је МНОГО!

Квота на тријумф Плзења је само 1,25, мада исти букмејкери упозоравају и на то да су Новосађани већ елиминисали Сампдорију.

Фудбал 20.08.2015 | 16:40
Чеси дају Воши мале шансе и потцењују је МНОГО!

Чешка у баражу за Лигу Европе има чак четири представника. У четвртак се у Прагу, Либерецу и Плзењу играју утакмице Славија Праг - Тун, Слован - Хајдук Сплит и Викторија - Војводина, док ће Јаблонец гостовати Ајаксу.

Овдашњег шампиона многи већ виде у групној фази Лиге Европе, што доказују и кладионичарске квоте уочи првог меча против Новосађана - 1,25 на "кеца" и 3,60 на "двојку".

Чешки букмејкери кажу за лист "Типспорт" да Војводини дају "чак" 20 процената могућности да се пласира, уз ограду да пролаз Викторије "није дефинитивно сигурна опција".

"Шансе су, у процентима, 80 према 20 за чешки тим. Зашто? Зато што је Војводина у прошлом претколу сензационално надиграла Сампдорију 4:0 на њеном терену, а Плзењ није имао тако успешан старт сезоне, па чак и због отпуштања тренера Кубека и дебија новог тандема на клупи, Крејчи - Хорват", објашњава Ладислав Павлис главни букмејкер "Тип спорта" .

Новинари листа "Млада Фронта Днес" такође виде двоструког учесника групне фазе Лиге шампиона као великог фаворита, уз подсећање на недавни двомеч тог тима и Макабија:

"У сваком случају, победа Плзења у двомечу са Војводином бил би слаба утеха за елиминацију из квалификација за Лигу шампиона".

Чешка штампа посветила је значајну пажњу овој утакмици, али дала и подједнако велики простор гостовању Хајдука, односно његових навијача.

С тим у вези, из Либереца је поручено да ће на стадиону и око њега владати потпуно ванредне мере, а да ће државни органи бити спремни за долазак групе из Сплита.

"Направили смо три импровизоване суднице, у којима ће седети три судије и четири тужилаца. У убрзаном поступку доносиће одлуку о евентуалним спровођењима навијача ван границе, у случају да не поштују закон. Овакве мере предузимане су само једном, пре седам година, уочи утакмице Спарта Праг - Бањик Острава", пишу чешки новинари, уз информацију да ће у пратњи навијача Хајдука бити више од 300 полицајаца.

У Плзењу такође очекују долазак групе од неколико стотина навијача Војводине, али постоји чврсто уверење да инцидената неће бити, као ни на претходним утакмицама Новосађана у Европи.

Меч на стадиону Досан арена почеће у 20.50. Реванш на "Карађорђу" биће одигран за седам дана.

Коментари / 0

Оставите коментар