Česi daju Voši male šanse i potcenjuju je MNOGO!

Kvota na trijumf Plzenja je samo 1,25, mada isti bukmejkeri upozoravaju i na to da su Novosađani već eliminisali Sampdoriju.

Fudbal 20.08.2015 | 16:40
Česi daju Voši male šanse i potcenjuju je MNOGO!

Češka u baražu za Ligu Evrope ima čak četiri predstavnika. U četvrtak se u Pragu, Liberecu i Plzenju igraju utakmice Slavija Prag - Tun, Slovan - Hajduk Split i Viktorija - Vojvodina, dok će Jablonec gostovati Ajaksu.

Ovdašnjeg šampiona mnogi već vide u grupnoj fazi Lige Evrope, što dokazuju i kladioničarske kvote uoči prvog meča protiv Novosađana - 1,25 na "keca" i 3,60 na "dvojku".

Češki bukmejkeri kažu za list "Tipsport" da Vojvodini daju "čak" 20 procenata mogućnosti da se plasira, uz ogradu da prolaz Viktorije "nije definitivno sigurna opcija".

"Šanse su, u procentima, 80 prema 20 za češki tim. Zašto? Zato što je Vojvodina u prošlom pretkolu senzacionalno nadigrala Sampdoriju 4:0 na njenom terenu, a Plzenj nije imao tako uspešan start sezone, pa čak i zbog otpuštanja trenera Kubeka i debija novog tandema na klupi, Krejči - Horvat", objašnjava Ladislav Pavlis glavni bukmejker "Tip sporta" .

Novinari lista "Mlada Fronta Dnes" takođe vide dvostrukog učesnika grupne faze Lige šampiona kao velikog favorita, uz podsećanje na nedavni dvomeč tog tima i Makabija:

"U svakom slučaju, pobeda Plzenja u dvomeču sa Vojvodinom bil bi slaba uteha za eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampiona".

Češka štampa posvetila je značajnu pažnju ovoj utakmici, ali dala i podjednako veliki prostor gostovanju Hajduka, odnosno njegovih navijača.

S tim u vezi, iz Libereca je poručeno da će na stadionu i oko njega vladati potpuno vanredne mere, a da će državni organi biti spremni za dolazak grupe iz Splita.

"Napravili smo tri improvizovane sudnice, u kojima će sedeti tri sudije i četiri tužilaca. U ubrzanom postupku donosiće odluku o eventualnim sprovođenjima navijača van granice, u slučaju da ne poštuju zakon. Ovakve mere preduzimane su samo jednom, pre sedam godina, uoči utakmice Sparta Prag - Banjik Ostrava", pišu češki novinari, uz informaciju da će u pratnji navijača Hajduka biti više od 300 policajaca.

U Plzenju takođe očekuju dolazak grupe od nekoliko stotina navijača Vojvodine, ali postoji čvrsto uverenje da incidenata neće biti, kao ni na prethodnim utakmicama Novosađana u Evropi.

Meč na stadionu Dosan arena počeće u 20.50. Revanš na "Karađorđu" biće odigran za sedam dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar