Добој 2015: Браћа Бурић зауставили Борац М:тел!

Рукометаши Борца м:тел поражени су од Горења 26:24 у својој првој утакмици на овогодишњем ТВ турниру у Добоју. Репрезентативци БиХ Бењамин и Сењамин Бурић предводили словеначку екипу до побједе.

Остали спортови 20.08.2015 | 11:40
Добој 2015: Браћа Бурић зауставили Борац М:тел!

Шампион БиХ, РК Борац м:тел уписао је пораз на старту ТВ турнира у Добоју, иако је до завршнице меча изгледало да ће ово бити побједа Бањалучана.

Изабраници Игора Рађеновића одиграли су добро три 40-ак минута, а онда је услиједио помало и необјашњив пад и дозволили практично већ савладаном противнику да се врати у живот и чак стигне до побједе.

Кренуо је Борац добро, повео 5:1 и у истом ритму наставио цијело прво полувријеме које је на крају завршено са предношћу Бањалучана 16:12.

Као и у првом дијелу када је било 12:6, Борац је и у наставку стигао до шест голова предности, у 39. минуту било је 21:15, али је онда услиједила невјероватна серија Горења.

Словенци су одличном одбраном иза које је био расположени голман Бењамин Бурић, у потпуности су зауставили Борчеве рукометаше који нису имали рјешења, а Горење је брзим контрама и акцијама постизало голове и у 52. минуту стигло до првог вођства 23:22.

Борац до краја меча није успио да врати егал и Горење је стигло до побједе 26:24.

Најзаслужнији за тријумф Горења били су бивши играчи Борца, браћа Бурић, Бењамин је био одличан на голу са 15 одбрана, а Сењамин је уз Скудеа био најефикаснији са пет постигнутих голова.

У редовима Борца истакли су се голман Тибор Иванишевић са 12 одбрана и Стефан Јанковић који је постигао 11 голова.

У осталим мечевима играним у сриједу Татран је оправдао улогу фаворита и савладао Извиђач резултатом 47:33 у мечу у којем побједа ниједног тренутка није долазила у питање.

У много неизвјеснијем мечу Војводина је на крају савладала Саудијску Арабију 25:24. Саудијци су имали и напад за изједначење, али је Петровић уписао одбрану и донио свом тиму сва три бода.

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ ДАНА:

Војводина - Саудијска Арабија 25:24

Татран Прешов - Извиђач 47:33

Горење - Борац м:тел 26:24

Коментари / 0

Оставите коментар