Ноле у ''веселом темпу'' надиграо Пера!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Мастерса у Синсинатију победом над веома расположеним Беноом Пером из Француске.

Тенис 20.08.2015 | 09:04
Ноле у ''веселом темпу'' надиграо Пера!

Ђоковић није одиграо сјајан меч, на тренутке је био веома пасиван, али је после 100 минута игре успео да савлада Француза резултатом 7:5, 6:2.

После пораза у финалу Роџерс купа у Монтреалу Ђоковић почео је уз одређене потешкоће пут ка јединој титули из серије 1000 коју нема у богатој колекцији.

Први проблеми десили су се пре почетка меча који је одложен због кише, а падавине су сметале и током првог сета.

Ипак, навијачи који су били стрпљиви и сачекали дуел имали су шта да виде – током читавог меча било је забавно на терену, играчи су били расположени за атрактивне ударце, а предњачио је Француз. Играо је веома агресивно, притом покушавајаћу да константо решава поене дроп шотовима.

Почетком другог сета убележио је два винера – један кроз ноге, други из седећег положаја и они ће сигурно ући у конкуренцију за најбоље на турниру.

С друге стране, први играч света и даље не успева да пронађе праву форму, а и приметни су проблеми код сервиса који не функционише баш на жељеном нивоу – 63 одсто убаченог првог, уз само 52% освојених поена на други сервис.

Такође, опет су се јавили проблеми са реализацијом брејк лопти (5/15) које су резултат нешто пасивније игре током читавог меча – 17 винера и 19 неизнуђених грешака. Ипак, како је меч одмицао и он је подизао ниво игре и најавио боље партије у наставку турнира. Ђоковић је био миран и када му није ишло и обезбедио пласман у трећу рунду.

Тамо га чека Давид Гофан који је у два сета елиминисао Шпанца Фернанда Вердаска – 6:4, 7:6 (7-4). Новак и тенисер из Белгије (14. на АТП листи) иза себе имају два окршаја, од којих су првом носиоцу припала оба.

Ово је Новаково 11. учешће у Синсинатију, једином турниру из Мастерс серије који никада није освојио, а на којем је четири пута био финалист. Српски тенисер је прошле године поражен у трећем колу од Томија Робреда.

Коментари / 0

Оставите коментар