Nole u ''veselom tempu'' nadigrao Pera!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju pobedom nad veoma raspoloženim Benoom Perom iz Francuske.

Tenis 20.08.2015 | 09:04
Nole u ''veselom tempu'' nadigrao Pera!

Đoković nije odigrao sjajan meč, na trenutke je bio veoma pasivan, ali je posle 100 minuta igre uspeo da savlada Francuza rezultatom 7:5, 6:2.

Posle poraza u finalu Rodžers kupa u Montrealu Đoković počeo je uz određene poteškoće put ka jedinoj tituli iz serije 1000 koju nema u bogatoj kolekciji.

Prvi problemi desili su se pre početka meča koji je odložen zbog kiše, a padavine su smetale i tokom prvog seta.

Ipak, navijači koji su bili strpljivi i sačekali duel imali su šta da vide – tokom čitavog meča bilo je zabavno na terenu, igrači su bili raspoloženi za atraktivne udarce, a prednjačio je Francuz. Igrao je veoma agresivno, pritom pokušavajaću da konstanto rešava poene drop šotovima.

Početkom drugog seta ubeležio je dva vinera – jedan kroz noge, drugi iz sedećeg položaja i oni će sigurno ući u konkurenciju za najbolje na turniru.

S druge strane, prvi igrač sveta i dalje ne uspeva da pronađe pravu formu, a i primetni su problemi kod servisa koji ne funkcioniše baš na željenom nivou – 63 odsto ubačenog prvog, uz samo 52% osvojenih poena na drugi servis.

Takođe, opet su se javili problemi sa realizacijom brejk lopti (5/15) koje su rezultat nešto pasivnije igre tokom čitavog meča – 17 vinera i 19 neiznuđenih grešaka. Ipak, kako je meč odmicao i on je podizao nivo igre i najavio bolje partije u nastavku turnira. Đoković je bio miran i kada mu nije išlo i obezbedio plasman u treću rundu.

Tamo ga čeka David Gofan koji je u dva seta eliminisao Španca Fernanda Verdaska – 6:4, 7:6 (7-4). Novak i teniser iz Belgije (14. na ATP listi) iza sebe imaju dva okršaja, od kojih su prvom nosiocu pripala oba.

Ovo je Novakovo 11. učešće u Sinsinatiju, jedinom turniru iz Masters serije koji nikada nije osvojio, a na kojem je četiri puta bio finalist. Srpski teniser je prošle godine poražen u trećem kolu od Tomija Robreda.

Komentari / 0

Ostavite komentar