Анализа: Интерова десетка - Ил' си проклет, ил' си Суарез и Мацола!

Пред Стеваном Јоветићем су два пута...

Фудбал 20.08.2015 | 18:00
Анализа: Интерова десетка - Ил' си проклет, ил' си Суарез и Мацола!

Црногорски репрезентативац Стеван Јоветић званично представљен на Ђузепе Меаци у среду! Бивши фудбалер Партизана, Фјорентине и Манчестер Ситија већ је одиграо неке контролне утакмице за Неразуре и на њима носио број 35, али пошто је Матео Ковачић отишао у Реал плаво-црна "десетка" је ослобођена, Стеван Јоветић је приграбио и поносно подигао данас током представљања.

А шза значи "десетка" у Интеру? Можда нема митски значај као неким другим клубовима, али свакако да су тај број на дресу италијанског великана носила нека од највећих имена светског фудбала. У Интеру "десетка", додуше, може да буде и уклета. Памтимо и такве случајеве. Баш зато Јоветић је у неку руку на прекретници. Уколико пружи делић онога што су Интеру пружили његови претходници, рецимо Луис Суарез или Мацола, постаће клупска легенда. Али ако се "угледа" на рецимо Доменика Морфеа или Стефана Далму брзо ће га Неразури избрисати из памћења.

Још доста великана носило је плаво-црну "десетку" с променљивим успехом. Бађо и Бергкамп били су велики фудбалери, међутим, у Интеру је за њих најзначајнији број у свету фудбала био уклет. Далеко од тога да су се прославили. Тек за нијансу више урадио је Бразилац Адријано, Седорф се препородио тек када је скинуо тај дрес, а за Роналда је плаво-црна десетка заиста била уклета. У њој је осакаћен за цео живот.

Да загребемо мало даље у прошлост... Прелазна оцена за Евариста Бекалосија и Лотара Матеуса, у новије време за Веслија Снајдера. Коментарисати учинак последње "десетке" Матеа Ковачића није баш упутно. Дечко једноставно није стигао ни да је ваљано натопи знојем.

Стеван Јоветић је, дакле, на раскрсници. Шта ли ће њему донети тај магични број?

Коментари / 0

Оставите коментар