Analiza: Interova desetka - Il' si proklet, il' si Suarez i Macola!

Pred Stevanom Jovetićem su dva puta...

Fudbal 20.08.2015 | 18:00
Analiza: Interova desetka - Il' si proklet, il' si Suarez i Macola!

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić zvanično predstavljen na Đuzepe Meaci u sredu! Bivši fudbaler Partizana, Fjorentine i Mančester Sitija već je odigrao neke kontrolne utakmice za Nerazure i na njima nosio broj 35, ali pošto je Mateo Kovačić otišao u Real plavo-crna "desetka" je oslobođena, Stevan Jovetić je prigrabio i ponosno podigao danas tokom predstavljanja.

A šza znači "desetka" u Interu? Možda nema mitski značaj kao nekim drugim klubovima, ali svakako da su taj broj na dresu italijanskog velikana nosila neka od najvećih imena svetskog fudbala. U Interu "desetka", doduše, može da bude i ukleta. Pamtimo i takve slučajeve. Baš zato Jovetić je u neku ruku na prekretnici. Ukoliko pruži delić onoga što su Interu pružili njegovi prethodnici, recimo Luis Suarez ili Macola, postaće klupska legenda. Ali ako se "ugleda" na recimo Domenika Morfea ili Stefana Dalmu brzo će ga Nerazuri izbrisati iz pamćenja.

Još dosta velikana nosilo je plavo-crnu "desetku" s promenljivim uspehom. Bađo i Bergkamp bili su veliki fudbaleri, međutim, u Interu je za njih najznačajniji broj u svetu fudbala bio uklet. Daleko od toga da su se proslavili. Tek za nijansu više uradio je Brazilac Adrijano, Sedorf se preporodio tek kada je skinuo taj dres, a za Ronalda je plavo-crna desetka zaista bila ukleta. U njoj je osakaćen za ceo život.

Da zagrebemo malo dalje u prošlost... Prelazna ocena za Evarista Bekalosija i Lotara Mateusa, u novije vreme za Veslija Snajdera. Komentarisati učinak poslednje "desetke" Matea Kovačića nije baš uputno. Dečko jednostavno nije stigao ni da je valjano natopi znojem.

Stevan Jovetić je, dakle, na raskrsnici. Šta li će njemu doneti taj magični broj?

Komentari / 0

Ostavite komentar