Фјорентина је урадила што је могла, али... !

Изгубљени син се за три пута мању плату враћа свом Бетису! Еуфорија тресе Анадалузију после сјајног прелазног рока, а хиљаде навијача с нестрпљењем очекују повратак некадашњег миљеника.

Фудбал 20.08.2015 | 17:20
Фјорентина је урадила што је могла, али... !

Бетис је урадио све што је могао у овом прелазном року да направи екипу која неће плесати само једно лето у Примери и која ће заузети место које овом клубу са богатом традицијом и припада. Зелено-бели из Севиље правер више него пристојан тим уочи старта сезоне, а круна доброг порелазног рока би требало да буде повратак миљеника Бетисових навијача - Хоакина!

Некада незаустављиво десно крило које је жарило и палило у дресу Бетиса жели да се после девет година врати у клуб у којем је поникао и спреман је на велику жртву због тога. Фјорентина је хтела да задржи Хоакина, али када је постало јасно да играч жарко жели опет у Андалузију, Италијани су одлучили да га продају. У току су преговори два клуба о висини обештећења.

Како би се вратио у Бетис, Хоакин је пристао да игра за три пута мању плату од оне коју има у Фјорентини и која износи 2.400.000 евра по сезони.
„Сада све зависи од преговора клубова. Тражи се решење које ће свима одговарати“, рекао је Хоакин.

Пре њега, Бетис је довео Хајка Вестермана и Рафаела ван дер Варта из Хамбургера, затим сјајног дефанзивца Хермана Пецелу из Ривера, Хуана Мануела Варгаса из Фјорентине, Нициног капитена Дидијеа Дигара, Франсиска Портиља из Малаге, а очекује се и долазак Мићуа из Свонсија...

Еуфорија међу навијачима је велика, тако да је Бетис већ продао 42.000 сезонских карата за наступајућу сезону. Времена када су Финиди, Алфонсо, Денилсон и компанија одушевљавали у зелено-белом дресу би могла да се врате на стадион Бенито Виљамарин.

 

Коментари / 0

Оставите коментар