Fjorentina je uradila što je mogla, ali... !

Izgubljeni sin se za tri puta manju platu vraća svom Betisu! Euforija trese Anadaluziju posle sjajnog prelaznog roka, a hiljade navijača s nestrpljenjem očekuju povratak nekadašnjeg miljenika.

Fudbal 20.08.2015 | 17:20
Fjorentina je uradila što je mogla, ali... !

Betis je uradio sve što je mogao u ovom prelaznom roku da napravi ekipu koja neće plesati samo jedno leto u Primeri i koja će zauzeti mesto koje ovom klubu sa bogatom tradicijom i pripada. Zeleno-beli iz Sevilje praver više nego pristojan tim uoči starta sezone, a kruna dobrog porelaznog roka bi trebalo da bude povratak miljenika Betisovih navijača - Hoakina!

Nekada nezaustavljivo desno krilo koje je žarilo i palilo u dresu Betisa želi da se posle devet godina vrati u klub u kojem je ponikao i spreman je na veliku žrtvu zbog toga. Fjorentina je htela da zadrži Hoakina, ali kada je postalo jasno da igrač žarko želi opet u Andaluziju, Italijani su odlučili da ga prodaju. U toku su pregovori dva kluba o visini obeštećenja.

Kako bi se vratio u Betis, Hoakin je pristao da igra za tri puta manju platu od one koju ima u Fjorentini i koja iznosi 2.400.000 evra po sezoni.
„Sada sve zavisi od pregovora klubova. Traži se rešenje koje će svima odgovarati“, rekao je Hoakin.

Pre njega, Betis je doveo Hajka Vestermana i Rafaela van der Varta iz Hamburgera, zatim sjajnog defanzivca Hermana Pecelu iz Rivera, Huana Manuela Vargasa iz Fjorentine, Nicinog kapitena Didijea Digara, Fransiska Portilja iz Malage, a očekuje se i dolazak Mićua iz Svonsija...

Euforija među navijačima je velika, tako da je Betis već prodao 42.000 sezonskih karata za nastupajuću sezonu. Vremena kada su Finidi, Alfonso, Denilson i kompanija oduševljavali u zeleno-belom dresu bi mogla da se vrate na stadion Benito Viljamarin.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar