Звездин булдожер се зове - Предраг Сикимић!

Иако то није капиталац кога очекују навијачи Црвене звезде, тренер Миодраг Гроф Божовић верује да би фудбалски глобтротер могао да има важну улогу у шампионској трци.

Фудбал 20.08.2015 | 12:00
Звездин булдожер се зове - Предраг Сикимић!

"Потребан ми је један габаритнији шпиц", рекао је на недавној конференцији за медије тренер Црвене звезде Миодраг Божовић. Рекао, а ускоро ће га добити. Искусни нападач Вождовца Предраг Сикимић требало би у наредних неколико дана да се обавеже на верност најтрофејнијем српском клубу. Иако то није капиталац кога очекују навијачи Црвене звезде, тренер Миодраг Гроф Божовић верује да би фудбалски глобтротер могао да има важну улогу у шампионској трци.

Наиме, Сикимић је већ обавио неколико разговора са челницима Црвене звезде, као и спортским сектором, и пристао на бројне услове. Један од њих је да буде свестан да ће бити алтернативно решење, иза Уга Вијеире и суперталентованог Луке Јовића, а на Маракану ће стићи као слободан играч и за веома скромну плату. Ипак, Божовић намерава да га користи као специјалца у тренуцима када екипа јури резултат.

У недавном првенственом мечу Сикимић је постигао гол против Црвене звезде, и тада је његову реакцију похвалио Миодраг Божовић с којим је сарађивао у Амкару. Искусни црногорски стручњак верује да би Сикимић врло лако могао да постане важно оружје с обзиром да се очекује да га Луис Ибањез затрпава центаршутевима.

У богатој каријери Сикимић је носио дресове Рада, Војводине, Сартида, Смедерева, а један део каријере провео је у Азији. Долази са ореолом искусног домаћег нападача који није био у раду великих клубова. Међутим, подсећања ради тако је у Црвену звезду септембра 2000. године дошао Драган Стевановић, а затим је у експресном року постао "икс" фактор у систему Славољуба Муслина.

Како било, очекује нас буран финиш прелазног рока у Љутице Богдана. Поред Сикимића реално је да Црвена звезда врло брзо ангажује још два појачања. Интензивно се ради на довођењу Славољуба Срнића, док је пре неколико дана контактиран један топ везиста са искуством играња у лигама петице. Договор није постигнут, јер тај фудбалер тражи огромну плату од 500.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар