Zvezdin buldožer se zove - Predrag Sikimić!

Iako to nije kapitalac koga očekuju navijači Crvene zvezde, trener Miodrag Grof Božović veruje da bi fudbalski globtroter mogao da ima važnu ulogu u šampionskoj trci.

Fudbal 20.08.2015 | 12:00
Zvezdin buldožer se zove - Predrag Sikimić!

"Potreban mi je jedan gabaritniji špic", rekao je na nedavnoj konferenciji za medije trener Crvene zvezde Miodrag Božović. Rekao, a uskoro će ga dobiti. Iskusni napadač Voždovca Predrag Sikimić trebalo bi u narednih nekoliko dana da se obaveže na vernost najtrofejnijem srpskom klubu. Iako to nije kapitalac koga očekuju navijači Crvene zvezde, trener Miodrag Grof Božović veruje da bi fudbalski globtroter mogao da ima važnu ulogu u šampionskoj trci.

Naime, Sikimić je već obavio nekoliko razgovora sa čelnicima Crvene zvezde, kao i sportskim sektorom, i pristao na brojne uslove. Jedan od njih je da bude svestan da će biti alternativno rešenje, iza Uga Vijeire i supertalentovanog Luke Jovića, a na Marakanu će stići kao slobodan igrač i za veoma skromnu platu. Ipak, Božović namerava da ga koristi kao specijalca u trenucima kada ekipa juri rezultat.

U nedavnom prvenstvenom meču Sikimić je postigao gol protiv Crvene zvezde, i tada je njegovu reakciju pohvalio Miodrag Božović s kojim je sarađivao u Amkaru. Iskusni crnogorski stručnjak veruje da bi Sikimić vrlo lako mogao da postane važno oružje s obzirom da se očekuje da ga Luis Ibanjez zatrpava centaršutevima.

U bogatoj karijeri Sikimić je nosio dresove Rada, Vojvodine, Sartida, Smedereva, a jedan deo karijere proveo je u Aziji. Dolazi sa oreolom iskusnog domaćeg napadača koji nije bio u radu velikih klubova. Međutim, podsećanja radi tako je u Crvenu zvezdu septembra 2000. godine došao Dragan Stevanović, a zatim je u ekspresnom roku postao "iks" faktor u sistemu Slavoljuba Muslina.

Kako bilo, očekuje nas buran finiš prelaznog roka u Ljutice Bogdana. Pored Sikimića realno je da Crvena zvezda vrlo brzo angažuje još dva pojačanja. Intenzivno se radi na dovođenju Slavoljuba Srnića, dok je pre nekoliko dana kontaktiran jedan top vezista sa iskustvom igranja u ligama petice. Dogovor nije postignut, jer taj fudbaler traži ogromnu platu od 500.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar