Воша у Чешкој: Исто као пред Сампдорију!

Златомир Загорчић верује у свој тим и подсећа да се сличан притисак осећао и у Торину, где су "лале" заблистале као мало када у историји.

Фудбал 20.08.2015 | 16:00
Воша у Чешкој: Исто као пред Сампдорију!

Чеси проглашавају Викторију Плзењ за великог фаворита, Србија очекује од Војводине коначни пласман у групну фазу. У таквој ситуацији, Златомир Загорчић припрема "лале" за први меч баража за Лигу Европе, који ће бити одигран у Чешкој, од 20.50 часова.

Да ли Новосађани осећају посебан притисак пред наредни меч?

"Генерално гледајући, још кад смо се се окупили, зацртали смо циљ да одиграмо колико је могуће утакмица у Европи, без притиска, са жељом да направимо резултат, јер квалитет поседујемо. Тешко је, сигурно да ће играчи имати притисак у глави, али доста смо причали са њима на ту тему и већ смо научени на то", рекао је Загорчић у среду, на конференцији за новинаре Војводине на стадиону Дусан арена.

На истом месту, "лале" ће започети борбу ка којој су усмерени погледи целе фудбалске Србије.

"Сличан притисак имали смо и у Сампдорији, али су момци одиграли како треба, истрчали на терен како смо се договорили и остварили победу", додао је тренер Војводине.

Када ће знати састав екипе?

"Тренинг од синоћ нам је показао, пошто смо имали ровитих играча, ко ће бити спреман.".

Да ли се плаши да његови играчи не потпадну под тензију и значај утакмице? Да ли постоји страх да неки његов играч добије непромишљено црвени картон?

"Мислим да је Војводина у претходним утакмицама показала не завидно, већ феноменално понашане, одиграли су без икаквих проблема и немам сумњу да ће тако бити сутра".

Тренер "лала" упитан је и како се осећа као тренер клуба који има шансу да преставља Србију целе јесени у Европи, а не зове се "Црвена звезда" или "Партизан".

"За њих је нормално да буду у тој фази и то су два тима која су у претходном периоду представљала озбиљне клубове у Европи. Међутим, оно што мене највише интересује и занима је Војводина. Жао ми је што и Звезда и Чукарички нису прошли и то би у наредном период показало да је наш фудбал оздравио. Свесни смо свог квалитета и верујемо", поручио је Златомир Загорчић пред вечерњи тренинг.

Колико ће на утакмицу утицати промена тренера на клупи Плзења?

"Не може да се направи за неколико дана крупна промена, у смислу игре, већ можда унутар састава, да се проба да се изненади противник, али генерално гледјаући, чисто сумњам да може да се промени у року од три дана".

Упитан је тренер Војводине и за врлине и мане наредног ривала, али о томе - очекивано - није хтео да говори јавно.

"Упознати смо са свим тим елементима, али то ћу сачувати за свлачионицу и сутрашњу утакмицу. То су ствари које држимо за свлачионицу и за своје играче. Држимо све то унутар нас", истакао је Загорчић.

Коментари / 0

Оставите коментар