Voša u Češkoj: Isto kao pred Sampdoriju!

Zlatomir Zagorčić veruje u svoj tim i podseća da se sličan pritisak osećao i u Torinu, gde su "lale" zablistale kao malo kada u istoriji.

Fudbal 20.08.2015 | 16:00
Voša u Češkoj: Isto kao pred Sampdoriju!

Česi proglašavaju Viktoriju Plzenj za velikog favorita, Srbija očekuje od Vojvodine konačni plasman u grupnu fazu. U takvoj situaciji, Zlatomir Zagorčić priprema "lale" za prvi meč baraža za Ligu Evrope, koji će biti odigran u Češkoj, od 20.50 časova.

Da li Novosađani osećaju poseban pritisak pred naredni meč?

"Generalno gledajući, još kad smo se se okupili, zacrtali smo cilj da odigramo koliko je moguće utakmica u Evropi, bez pritiska, sa željom da napravimo rezultat, jer kvalitet posedujemo. Teško je, sigurno da će igrači imati pritisak u glavi, ali dosta smo pričali sa njima na tu temu i već smo naučeni na to", rekao je Zagorčić u sredu, na konferenciji za novinare Vojvodine na stadionu Dusan arena.

Na istom mestu, "lale" će započeti borbu ka kojoj su usmereni pogledi cele fudbalske Srbije.

"Sličan pritisak imali smo i u Sampdoriji, ali su momci odigrali kako treba, istrčali na teren kako smo se dogovorili i ostvarili pobedu", dodao je trener Vojvodine.

Kada će znati sastav ekipe?

"Trening od sinoć nam je pokazao, pošto smo imali rovitih igrača, ko će biti spreman.".

Da li se plaši da njegovi igrači ne potpadnu pod tenziju i značaj utakmice? Da li postoji strah da neki njegov igrač dobije nepromišljeno crveni karton?

"Mislim da je Vojvodina u prethodnim utakmicama pokazala ne zavidno, već fenomenalno ponašane, odigrali su bez ikakvih problema i nemam sumnju da će tako biti sutra".

Trener "lala" upitan je i kako se oseća kao trener kluba koji ima šansu da prestavlja Srbiju cele jeseni u Evropi, a ne zove se "Crvena zvezda" ili "Partizan".

"Za njih je normalno da budu u toj fazi i to su dva tima koja su u prethodnom periodu predstavljala ozbiljne klubove u Evropi. Međutim, ono što mene najviše interesuje i zanima je Vojvodina. Žao mi je što i Zvezda i Čukarički nisu prošli i to bi u narednom period pokazalo da je naš fudbal ozdravio. Svesni smo svog kvaliteta i verujemo", poručio je Zlatomir Zagorčić pred večernji trening.

Koliko će na utakmicu uticati promena trenera na klupi Plzenja?

"Ne može da se napravi za nekoliko dana krupna promena, u smislu igre, već možda unutar sastava, da se proba da se iznenadi protivnik, ali generalno gledjaući, čisto sumnjam da može da se promeni u roku od tri dana".

Upitan je trener Vojvodine i za vrline i mane narednog rivala, ali o tome - očekivano - nije hteo da govori javno.

"Upoznati smo sa svim tim elementima, ali to ću sačuvati za svlačionicu i sutrašnju utakmicu. To su stvari koje držimo za svlačionicu i za svoje igrače. Držimo sve to unutar nas", istakao je Zagorčić.

Komentari / 0

Ostavite komentar