Матео Ковачић „избацио“ Лукаса Силву из Реала!

Дечко, имаш само 21 годину, а стигао си у најбољи клуб на свету! Хрватски везиста плаћен 28.000.000 евра, плус бонуси, представљен као четврто појачање Мадриђана овог лета.

Фудбал 20.08.2015 | 15:20
Матео Ковачић „избацио“ Лукаса Силву из Реала!

Стигао је. Можда јесте за неке изненађујуће, али је завршено у експресном року. Од најаве да ће Матео Ковачић постати нови фудбалер Реала прошла су само три дана, хрватски репрезентативац је у среду пре подне допутовао у Мадрид, прошао лекарске прегледе, а онда га је Флорентино Перез представио као четврто појачање Краљевског клуба овог лета. После долазака Данила (Порто), Лукаса Васкеза и Кике Касиље (Еспањол), председник шпанског гиганта је објавио и да је завршио трансфер „тежак“ 28.000.000 евра (одмах леже на рачун Интера) који може да порасте на целих 33.000.000 (у зависности од бонуса).

„Представљам вам младог и талентованог, али већ искусног фудбалера. Драги Матео, имаш само 21 годину, а стигао си у клуб који ФИФА третира као најбољи у историји. Долазиш из државе која воли фудбал и од овог часа си пети Хрват који је задужио дрес Реала. Желим ти добродошлицу, а Лука Модрић ће ти предочити да си стигао у средину у којој не смеш да одустанеш, у којој увек мораш да пружиш све од себе, јер ће те онда и навијачи подржавати“, нагласио је Флорентино Перез у поздравном говору.

Ковачић је изабрао да на леђима дреса носи број 16, који је у другој половини минуле сезоне био у власништву Лукаса Силве, али према најновијем развоју догађаја јасно је да Рафаел Бенитез не рачуна озбиљно на Бразилца. Баш као ни на Асијера Иљарамендија, можда и Каземира, па ће до краја прелазног рока неко од њих вероватно на позајмицу. А Матео ће, сва је прилика, на клупу, јер у конкуренцији Кроса, Модрића, Иска и Хамеса Родригеза није реално очекивати да буде стартер.

„Хвала свима који ме подржавају. Стигао сам у највећи клуб на свету. Спреман сам да дам све од себе и да испуним захтеве навијача, а посебно сам срећан што ћу имати прилику да играм са најбољим фудбалером света, Кристијаном Роналдом. Напред, Мадрид“, поручио је по доласку Матео Ковачић, који је потписао уговор на шест година и постоји могућност да дебитује већ у недељу у Хихону, на отварању Примере против Спортинга.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

20.08.2015 15:45

Цеститамо ,21година а вец у реалу,фантастицно.

ОДГОВОРИТЕ