Mateo Kovačić „izbacio“ Lukasa Silvu iz Reala!

Dečko, imaš samo 21 godinu, a stigao si u najbolji klub na svetu! Hrvatski vezista plaćen 28.000.000 evra, plus bonusi, predstavljen kao četvrto pojačanje Madriđana ovog leta.

Fudbal 20.08.2015 | 15:20
Mateo Kovačić „izbacio“ Lukasa Silvu iz Reala!

Stigao je. Možda jeste za neke iznenađujuće, ali je završeno u ekspresnom roku. Od najave da će Mateo Kovačić postati novi fudbaler Reala prošla su samo tri dana, hrvatski reprezentativac je u sredu pre podne doputovao u Madrid, prošao lekarske preglede, a onda ga je Florentino Perez predstavio kao četvrto pojačanje Kraljevskog kluba ovog leta. Posle dolazaka Danila (Porto), Lukasa Vaskeza i Kike Kasilje (Espanjol), predsednik španskog giganta je objavio i da je završio transfer „težak“ 28.000.000 evra (odmah leže na račun Intera) koji može da poraste na celih 33.000.000 (u zavisnosti od bonusa).

„Predstavljam vam mladog i talentovanog, ali već iskusnog fudbalera. Dragi Mateo, imaš samo 21 godinu, a stigao si u klub koji FIFA tretira kao najbolji u istoriji. Dolaziš iz države koja voli fudbal i od ovog časa si peti Hrvat koji je zadužio dres Reala. Želim ti dobrodošlicu, a Luka Modrić će ti predočiti da si stigao u sredinu u kojoj ne smeš da odustaneš, u kojoj uvek moraš da pružiš sve od sebe, jer će te onda i navijači podržavati“, naglasio je Florentino Perez u pozdravnom govoru.

Kovačić je izabrao da na leđima dresa nosi broj 16, koji je u drugoj polovini minule sezone bio u vlasništvu Lukasa Silve, ali prema najnovijem razvoju događaja jasno je da Rafael Benitez ne računa ozbiljno na Brazilca. Baš kao ni na Asijera Iljaramendija, možda i Kazemira, pa će do kraja prelaznog roka neko od njih verovatno na pozajmicu. A Mateo će, sva je prilika, na klupu, jer u konkurenciji Krosa, Modrića, Iska i Hamesa Rodrigeza nije realno očekivati da bude starter.

„Hvala svima koji me podržavaju. Stigao sam u najveći klub na svetu. Spreman sam da dam sve od sebe i da ispunim zahteve navijača, a posebno sam srećan što ću imati priliku da igram sa najboljim fudbalerom sveta, Kristijanom Ronaldom. Napred, Madrid“, poručio je po dolasku Mateo Kovačić, koji je potpisao ugovor na šest godina i postoji mogućnost da debituje već u nedelju u Hihonu, na otvaranju Primere protiv Sportinga.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Julio

20.08.2015 15:45

Cestitamo ,21godina a vec u realu,fantasticno.

ODGOVORITE