Бранковић о пријему Косова: Рутинска и мучна ствар за нас!

Генерални секретар АСС каже да има "мучан осећај", али да у атлетици нема места тензијама на националној основи.

Остали спортови 20.08.2015 | 09:40
Бранковић о пријему Косова: Рутинска и мучна ствар за нас!

Слободан Бранковић изјавио је да је пријем такозване државе Косово у Светску атлетску федерацију (ИААФ) "рутинска ствар" након уласка у Међународни олимпијски комитет (МОК), децембра прошле године.

"Пријем Косова у ИААФ је след догађаја након пријема у МОК. Када је постало члан МОК, све остало је рутинска ствар. Ми смо писали свим члановима федерације и сви су нам одговарали и затварали уста чињеницом да је оно члан МОК. Просто, 'за' је гласало 185 земаља, а 'против' 13", рекао је Бранковић агенцији Бета.

Атлетичари из јужне српске покрајине од сада ће моћи да се такмиче на свим такмичењима у организацији ИААФ, као и на Олимпијским играма од раније.

Бранковић је казао да због тога има "мучан осећај", али да не очекује никакве тензије.

"Атлетика је краљица спортова. Тензије у атлетици не постоје и сигуран сам да неће ни постојати. За мене као генералног секретара ово је један мучан и бљутав осећај, просто јер ћу се убудуће бавити више политиком него спортом, због закључака владе Србије о томе", истиче Бранковић.

"Сваки мој одлазак на међународна такмичења захтеваће да шаљемо писма организатору, нашем дипломатском представништву, канцеларији за Косово. Данашња светска политика је на њиховој страни, а докле ће бити, видећемо", закључио је прослављени тркач на 400 метара.

Коментари / 0

Оставите коментар