Branković o prijemu Kosova: Rutinska i mučna stvar za nas!

Generalni sekretar ASS kaže da ima "mučan osećaj", ali da u atletici nema mesta tenzijama na nacionalnoj osnovi.

Ostali sportovi 20.08.2015 | 09:40
Branković o prijemu Kosova: Rutinska i mučna stvar za nas!

Slobodan Branković izjavio je da je prijem takozvane države Kosovo u Svetsku atletsku federaciju (IAAF) "rutinska stvar" nakon ulaska u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), decembra prošle godine.

"Prijem Kosova u IAAF je sled događaja nakon prijema u MOK. Kada je postalo član MOK, sve ostalo je rutinska stvar. Mi smo pisali svim članovima federacije i svi su nam odgovarali i zatvarali usta činjenicom da je ono član MOK. Prosto, 'za' je glasalo 185 zemalja, a 'protiv' 13", rekao je Branković agenciji Beta.

Atletičari iz južne srpske pokrajine od sada će moći da se takmiče na svim takmičenjima u organizaciji IAAF, kao i na Olimpijskim igrama od ranije.

Branković je kazao da zbog toga ima "mučan osećaj", ali da ne očekuje nikakve tenzije.

"Atletika je kraljica sportova. Tenzije u atletici ne postoje i siguran sam da neće ni postojati. Za mene kao generalnog sekretara ovo je jedan mučan i bljutav osećaj, prosto jer ću se ubuduće baviti više politikom nego sportom, zbog zaključaka vlade Srbije o tome", ističe Branković.

"Svaki moj odlazak na međunarodna takmičenja zahtevaće da šaljemo pisma organizatoru, našem diplomatskom predstavništvu, kancelariji za Kosovo. Današnja svetska politika je na njihovoj strani, a dokle će biti, videćemo", zaključio je proslavljeni trkač na 400 metara.

Komentari / 0

Ostavite komentar