Пике се извинио, али негира увреде!

Фудбалер Барселоне Ђерар Пике извинио се због искључења у другој утакмице Суперкупа Шпаније са Атлетик Билбаом, али је негирао да је увредио помоћног судија.

Фудбал 19.08.2015 | 22:20
Пике се извинио, али негира увреде!

Пике је добио директан црвени картон после десет минута игре у другом полувремена дуела на стадиону “Камп Ноу”, у тренутку када је Барселона водила 1:0, али је Билбао из прве утакмице носио предност од 4:0.

Судија Карлос Веласко Карбаљо је показао Пикеу пут свлачионице када је шпански фудбалер љутито реаговао на једну одлуку помоћника и уносио му се у лице. У извештају утакмице стоји да је Пике изнео низ увреда на рачун судије и да је користио псовке.

“Желим да се извиним јер није требало тако да се понашам приликом приговора помоћном судији. Био је то веома напет меч, а улог је био велики. Међутим, ни у једном тренутку нисам изнео никакве увреде”, рекао је Пике.

Билбао је успео да изједначи до краја утакмице и на крају дође до трофеја укупним резултатом 5:1.

Шпанска фудбалска федерација би у току дана требало да објави казну за Пикеа, а медији спекулишу да га очекује суспензија на до 12 мечева. Тешко да ће казна бити толико оштра, али је сигурно да ће каталонски клуб започети сезону у Примери без Пикеа, упркос његовом извињењу.

Фудбалери Барселоне у првом колу, у недељу, гостују управо Атлетику у Билбау.

Коментари / 0

Оставите коментар