Pike se izvinio, ali negira uvrede!

Fudbaler Barselone Đerar Pike izvinio se zbog isključenja u drugoj utakmice Superkupa Španije sa Atletik Bilbaom, ali je negirao da je uvredio pomoćnog sudija.

Fudbal 19.08.2015 | 22:20
Pike se izvinio, ali negira uvrede!

Pike je dobio direktan crveni karton posle deset minuta igre u drugom poluvremena duela na stadionu “Kamp Nou”, u trenutku kada je Barselona vodila 1:0, ali je Bilbao iz prve utakmice nosio prednost od 4:0.

Sudija Karlos Velasko Karbaljo je pokazao Pikeu put svlačionice kada je španski fudbaler ljutito reagovao na jednu odluku pomoćnika i unosio mu se u lice. U izveštaju utakmice stoji da je Pike izneo niz uvreda na račun sudije i da je koristio psovke.

“Želim da se izvinim jer nije trebalo tako da se ponašam prilikom prigovora pomoćnom sudiji. Bio je to veoma napet meč, a ulog je bio veliki. Međutim, ni u jednom trenutku nisam izneo nikakve uvrede”, rekao je Pike.

Bilbao je uspeo da izjednači do kraja utakmice i na kraju dođe do trofeja ukupnim rezultatom 5:1.

Španska fudbalska federacija bi u toku dana trebalo da objavi kaznu za Pikea, a mediji spekulišu da ga očekuje suspenzija na do 12 mečeva. Teško da će kazna biti toliko oštra, ali je sigurno da će katalonski klub započeti sezonu u Primeri bez Pikea, uprkos njegovom izvinjenju.

Fudbaleri Barselone u prvom kolu, u nedelju, gostuju upravo Atletiku u Bilbau.

Komentari / 0

Ostavite komentar