Федерер: Кирјос је и те како прешао границу!

Трећи рекет света Роџер Федерер последњи је у низу тенисера који су осудили понашање Аустралијанца Ника Кирјоса и затражио је оштру казну за њега.

Тенис 19.08.2015 | 19:20
Федерер: Кирјос је и те како прешао границу!

Кирјос је већ дуже време у центру пажње због свог понашања, а границу је прешао прошле недеље на мечу са Федереровим сународником Станисласом Вавринком. Млади Аустралијанац је тада Вавринки поручио да је Танаси Кокинакис спавао са његовом девојком Доном Векић.

Многи тенисери су већ осудили Кирјосово понашање, он је већ кажњен са 10.000 евра, а АТП је такође покренуо истрагу и прети му чак суспензија са турнира.

“Мислим да се сви слажемо да је прешао границу и то и те како. Нисмо навикли на такав речник у тенису. Знам да је у другим спортовима то учестало, можда је чак и нормално. Али, не и у нашем спорту, заиста. Мислим да је нормално да буде жестоко кажњен и треба да му се објасни да тако не може”, нагласио је Федерер.

Освајач 17 Грен слем титула истакао је да су бројни тенисери вредно радили да би изградили добру слику о свом спорту јер желе да се сви више деце бави тенисом, а да Кирјосово понашање није добро за спорт.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ТО

19.08.2015 20:39

Господин

ОДГОВОРИТЕ