Federer: Kirjos je i te kako prešao granicu!

Treći reket sveta Rodžer Federer poslednji je u nizu tenisera koji su osudili ponašanje Australijanca Nika Kirjosa i zatražio je oštru kaznu za njega.

Tenis 19.08.2015 | 19:20
Federer: Kirjos je i te kako prešao granicu!

Kirjos je već duže vreme u centru pažnje zbog svog ponašanja, a granicu je prešao prošle nedelje na meču sa Federerovim sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom. Mladi Australijanac je tada Vavrinki poručio da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom Donom Vekić.

Mnogi teniseri su već osudili Kirjosovo ponašanje, on je već kažnjen sa 10.000 evra, a ATP je takođe pokrenuo istragu i preti mu čak suspenzija sa turnira.

“Mislim da se svi slažemo da je prešao granicu i to i te kako. Nismo navikli na takav rečnik u tenisu. Znam da je u drugim sportovima to učestalo, možda je čak i normalno. Ali, ne i u našem sportu, zaista. Mislim da je normalno da bude žestoko kažnjen i treba da mu se objasni da tako ne može”, naglasio je Federer.

Osvajač 17 Gren slem titula istakao je da su brojni teniseri vredno radili da bi izgradili dobru sliku o svom sportu jer žele da se svi više dece bavi tenisom, a da Kirjosovo ponašanje nije dobro za sport.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TO

19.08.2015 20:39

Gospodin

ODGOVORITE