Истанбул: Експлозије одјекују улицама

Недалеко од улаза у палату Долмабахче, једно од највећих туристичких атракција и дома последњих шест султана Отоманског царства, јутрос је одјекнула експлозија, након које су се чули пуцњи.

Свијет 19.08.2015 | 15:00
Истанбул: Експлозије одјекују улицама

 

Полиција је на лицу места, и испитује узроке овог инцидента. Постоје сумње да се ради о терористичком нападу, а полиција је привела два наоружана мушкарца у близини палате, који се тренутно налазе на испитивању.

Недалеко од места експлозије налази се и канцеларија премијера Ахмета Давутоглуа.

Путеви су блокирани, а на лице места упутила су се амбулатна кола, иако први извештаји наводе да повређених нема, преноси турски "Хуријет".



Полиција је отворила ватру на двојицу наоружаних мушкараца, који су се дали у бег, али су убрзо ухваћени у близини конзулата Немачке.

Турска новинска агенција је навела да су мета нападача, који су имали аутоматско оружје, били полицајци распоређени на улазу у палату.

Амбулантна кола су послата на подручје око палате, након извештаја о пуцњави, објавио је дневник "Хуријет" на свом веб сајту.

Полиција је затворила околне путеве, пренео је Ројтерс.

Неки локални медији су известили да се догодила и експлозија, али о томе нема независне потврде.

Премијер Ахмет Давутоглу је био у престоници Анкари у тренутку када су се појавиле информације о нападу и није прекинуо свој говор који је емитован уживо на државној телевизији.

Турска је у стању појачане приправности од како је прошлог месеца покренула "синхронизован рат против терора", који обухвата вазудушне ударе на положаје Исламске државе у Сирији и курдских побуњеника на северу Ирака.

Ова држава се суочава и са претњом левичарских екстремиста из организације Револуционарни народни ослободилачки фронт (ДХКП-Ц), који су почетком августа преузели одговорност за напад на амерички конзулат у Истанбулу у коме су две жене пуцале на зграду конзулата.

Једна од жена нападача рањена је у размени ватре, али других повредјених није било.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ожежи ожежи

19.08.2015 13:03

Прво кокетираш с ИД а онда кад добијеш по ушима схватиш да ниси требао... Медјутим, касно је јер ти је већ пола земље у рату...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лкло

19.08.2015 14:25

Лијечи се !