Анализа: Црно-бијели, треба да знате, морали сте да победите тај БАТЕ!

Само да је Андрија подесио нишан...Партизан поражен у Белорусији минималним резултатом, Јевтовић поцрвенео у 45. минуту.

Фудбал 20.08.2015 | 00:00
Анализа: Црно-бијели, треба да знате, морали сте да победите тај БАТЕ!

Брз је Парни ваљак кад за његовим командама седи Абубакар Оумару, још је бржи Трактор, чак и кад делује да се креће на лер. Вечерас је ипак возио у брзини више и одмакао Београђанима на дистанцу која се после свега виђеног у 1.600 километара удаљеном Борисову чини достижном, само под једним условом: да на тој фудбалској магистрали пред капијом Лиге шампиона не кочи у завршници, у којој су Белоруси наплатили чињеницу да су бројчано имали више шанси, иако ниједна није била ни приближно идеална онима које су се указале Андрији Живковићу: БАТЕ - Партизан 1:0.

У амбијенту "праве" Лиге шампиона, златни српски Орлић јесте промашио две изванредне прилике и пропустио шансу да екипу Зорана Милинковића приближи магичном циљу већ после "првог полувремена", али ако буде подесио нишан и играо као у реваншу против Стеауе, имаће црно-бели чему да се надају и 26. августа у Хумској 1.

До тад, сећаће се ситуација из 13. и 70. минута, кад је као по матрици, захваљујући расположеном, упорном и растрчаном Абубакару Оумаруу, сам излазио пред голмана Сергеја Черника, али није успео да га савлада у ситуацијама које обично решава. А пошто је спорт праведан, нажалост често сурово праведан, само пет минута после тог другог зицера Михаил Гордејчијук је ударцем главом повео БАТЕ ка групној фази, искористивши чињеницу да је одбрана, ипак, слабији део Партизановог тима.

Није дуго требало играчима Партизана да спознају да су равноправни, у појединим тренуцима чак и бољи ривал од БАТЕ-а, кога су у почетних десет минута пустили да "води" утакмицу. Чим су схватили да и они могу подједнако добро да иду напред, окуражили су се и створили шансу која је могла да им отшкрине врата фудбалског раја већ у Борисову. Најконкретнији и убедљиво најопаснији црно-бели у том делу меча Абубакар Оумару демонстрирао је колико може да буде користан, нарочито на европским мечевима, преварио двојицу играча и спремио зицер Андрији Живковићу који је овај, у складу са репутацијом и тренутном формом, морао да искористи.

Због мало лошијег пријема лопте и правовременог истрчавања голмана Черника, млади ас је пропустио прилику да постане херој и развесели око 200 бучних Гробара. Али да га тај промашај није поколебао видело се у наставку меча, јер је у сарадњи са Абубакаром правио такве проблеме белоруској екипи да делује невероватно како и други зицер није искористио.

Да јесте, био би то прави подвиг црно-белих који су цело друго полувреме играли са играчем мање због оправданог искључења Марка Јевтовића. Све до првог минута надокнаде времена првог дела деловало је да су две нуле на семафору мало за црно-беле, али би било неправедно рећи да у том делу БАТЕ није контролисао утакмицу, с обзиром да је Живко спасао бар три поготка и показао да је превазишао психолошку баријеру насталу после пропуста у Новом Саду. "Скинуо" је два зицер главом Виталија Родионова, укротио не баш наиван ударац Алексијевича са 20 метара и неутралисао паничне пропусте на левој страни Партизанове одбране, по којој је поново дувала промаја.

Немања Петровић је неколико пута каснио, Фабрисио изгледао неубедљиво и још преплашеније од Јевтовића, и да није било смиреног, али на ивици картона оштрог Балажица, те упорног и рационалног Вулићевића, ко зна да ли би црно-бели у наставак меча ушли са активним резултатом. На крају до њега нису стилгли јер је после шанси Гордејчука и Родионова овај први ипак погодио за 1:0 и поставио тежак задатак пред тим Зорана Милинковића - да у реваншу добије са два разлике.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БОГДАН ВЕЉКОВИЦ

19.08.2015 12:21

Једна проста ствар је ресила мец,ада ли це се та геска исправити ,знаце се за седам дана...искљуцени играц,због два зута картона-као и тренер-који га није заменио,заслузују ригурозне казне-то је за мене несхватљиво...

ОДГОВОРИТЕ