ЛШ: БАТЕ - Партизан 1:0, реакције играча...

Фудбалери Партизана мишљења су да су могли боље да прођу у Борисову од пораза 1:0. Уверени су успех пред пуним трибинама стадиона у Хумској. Андрија Живковић могао је да реши утакмицу, можда и двомеч, и када је Партизан имао 11 и када је имао 10 играча у пољу. Зато је љут и на себе и на судију. Везни фудбалер Партизана сматра да га је судија из Шкотске престрого искључио у 45. минуту утакмице. Најискуснији играч БАТЕ Борисова Александр Хлеб истакао је да његов тим "ништа још није завршио" иако је у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона победио као домаћин екипу Партизана са 1:0.

Фудбал 19.08.2015 | 13:40
ЛШ: БАТЕ - Партизан 1:0, реакције играча...

Партизан је изгубио "прво полувреме" двомеча са БАТЕ Борисовим у плеј-офу за попуну Лиге шампиона. Гол минуса (0:1) из Белорусије, ипак, оставља наду црно-белима да могу до убедљивије победе у Београду и пласмана у елитно такмичење.

Андрија Живковић, сјајни млади фудбалер Партизана, који је головима и довео шампиона Србије пред врата Лиге шампиона, љут је и на себе и на судију.

На себе, јер није искористио две сјајне прилике које му је "спаковао" Абубакар Оумару, а на судију, јер сматра да је његов саиграч Марко Јевтовић престрого искључен у првом полувремену прве утакмице плеј-оф рунде за пласман у ЛШ.

На крају, и Живковић и Партизан кажњени су према старом и често пута помињаном неписаном правилу да онај ко не искористи своје шансе, сигурно прима гол.

БАТЕ Борисов га је дао у 75. минуту и стекао минималних, али вредних 1:0 пред реванш за осам дана у Београду.

"Нисам искористио шансе, а морао сам... То је фудбал, свакоме се деси да погреши, промаши шансу", рекао је Живковић у Белорусиј, климајући главом.

"Добро смо ушли у овај меч, гледали смо себе и своју игру, направили смо и шансе, али, ето, нисам их искористио", готово се извињавао Андрија.

И он сматра да је судија Крег Томсон престрого пресуђивао Марку Јевтовићу.

"Безвезе га је искључио! Дечко је добио два жута картона за два старта на средини терена и то у првом полувремену. Шта је ту је. Борили смо се до задњег минута... Идемо даље", рекао је Живковић, коме је колено отечено, али верује да није ништа озбиљније.

Један, па други жути картон и за Марка Јевтовића утакмица у Борисову била је завршена већ у 45. минуту. Прекршаје који је направио догодили су се на центру игралишта, али судија Крег Томсон из Шкотске није имао милости.

Високо подигнута рука и са црвеним картоном у њој - означила је крај утакмице за младог фудбалера Партизана, као и његово учешће у плеј-офу за попуну Лиге шампиона ове сезоне, јер ни у реваншу неће моћи да игра.

"Судија ми је престрого показао два картона за фаулове на средини терена. Овај други жути картон - ја бежим од контакта, а играч БАТЕ-а скаче на мене и добија фаул. Мислим да је било престрого", мишљења је Јевтовић.

Партизан је са играчем мање одолевао све до 75. минута, када је одбрана Београђана капитулирала после корнера.

"Момци су се борили у других 45 минута и свака им част. Имали смо стопостотне шансе. Било ми је тешко што сам их оставио на цедилу у другом полувремену, цупкао сам у свлачионици, знајући да ће они морати да изгину", подвукао је Јевтовић.

Голман Партизана Живко Живковић верује да црно-бели могу у Лигу шампиона након што су од БАТЕ Борисова у Белорусији изгубили са 1:0 у првом мечу плеј-офа за пласман у елитно такмичење.

"Могло је и боље и горе. Имали смо две, три изузетне шансе, које нисмо искористили. Можда нас је мало пореметио и тај црвени картон на крају полувремена... БАТЕ је потом успоставио иницијативу, таман када смо издржали тих 20, 25 минута. Задовољан сам резултатом, а да је било и 0:0 - морали бисмо да победимо у Београду, а ту ћемо већ играти пред нашим навијачима", рекао је чувар мреже црно-белих.

Он је уверен да ће навијачи бити од велике подршке српском прваку следеће среде од 20.45, када се игра реванш.

"Екипа која има играча више мора да доминира на терену. Они су играли 'са једне на другу страну', чекали су прави моменат и дочекали. Било је тешко издржати... Можда смо и могли да издржимо, мислим - имали смо ми, код 0:0, стопостотну шансу, када је Жиле (Андрија Живковић) имао прилику, али добро. Окрећемо се реваншу, када ћемо у Београду, надам се уз пун стадион и велику подршку, мирне главе дочекати своје шансе. Тотално другачија утакмица нас чека тада", закључио је Живко Живковић.

Стефан Бабовић је, попут својих саиграча, уверен да ће наредне среде Партизан успети да надокнади резултат из првог меча плеј-офа за Лигу шампиона, у коме је у Белорусији изгубио од БАТЕ-а са 1:0.

"После црвеног картона била је то потпуно другачија утакмица. Много значи играч више. Тако је било нама у Београду против Стеауе, тако је БАТЕ имао сада против нас. Нажалост, гол смо примили из прекида, али имамо реванш у Београду. Биће ту 30.000 људи и сигурно ће бити лепша утакмица", рекао је Бабовић.

Он је истакао да би сви у црно-белом табору прихватили овакав сценарио пред реванш.

"Све је отворено, у Београду можемо да победимо. Да нас је неко питао да ли бисте хтели да дођете до последњег кола квалификација, да тада изгубите у гостима са 1:0 а реванш играте у Београду, сви бисмо прихватили. Опет кажем, доћи ће 30.000 људи и меч ће свакако бити другачији. Једноставно, надам се да ћемо да победимо", закључио је Партизанов фудбалер.

Уверен да његов тим може много боље и да ће то показат и у реваншу, Партизанов десни бек Мирослав Вулићевић не жали много за пропуштеним приликама у Борисову, где је БАТЕ савладао црно-беле са 1:0 у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона.

"Знали смо да ћемо и у 'тврдој утакмици' ући у неку шансу. И имали смо, Жиле је могао да да гол, али, ето, дешава се... Онда смо примили гол, па нас је и умор стигао јер смо били бројчано слабији, па пад концентрације. Али, на нама је сада да дамо гол, два у Београду и пронађемо пут за пролазак у Лигу шампиона", рекао је Вулићевић и осврнуо се на суђење:

"Ја мислим да је искључење Јевтовића било престрого. Нас тројица смо били око тог једног играча, малтене на половини терена се дешавало, могао је судија стварно да не покаже тај жути, други за мог саиграча. Јевтовић је чак и бежао од контакта, али ето, судија је тако све то видео. И код оног корнера, из ког смо примили гол, претходно је била 'рука'. Ми смо то одмах сигнализирали. Можда тај фудбалер није то урадио са намером, али свакако јесте руком наместио себи лопту, потом је уследио тај њихов зицер и корнер, после ког су нам и затресли мрежу. Али, шта да радимо. Сада нас чека реванш у коме, пре свега, морамо бити опрезни. Избалансирани, понајвише. Знамо да ће публика да нас носи, али не смемо да идемо грлом у јагоде. Биће тешко, али мислим да смо сада видели да можемо и где можемо да их нападнемо, па сигурно да ће на нашем стадиону, уз нашу публику, све то бити много боље".

Он је на крају нагласио да је очекивао више од домаћина овог сусрета:

"Искрено, можда смо очекивали и више од домаћина. Наравно, имао је он иницијативу када смо остали са играчем мање, али све се ту врти око Хлеба, човека са великим фудбалским искуством, играча који једним потезом може да промени ток утакмице. Ипак, можда смо очекивали и више од њих на оном лепом терену, у оном лепом амбијенту", закључио је Вулићевић.

"Партизан је добар тим, ништа овде још није готово. Нарочито јер се реванш игра у Београду. Знам атмосферу у Београду, јер сам играо са неколико српских играча и увек смо гледали ваше дербије, између Партизана и Црвене звезде. Требаће нам потпуна концентрација у тој утакмици која следи", рекао је Хлеб.

Он се осврнуо и на то како се осећа у тиму БАТЕ-а, након што је својевремено био и члан већих клубова, попут Барселоне.

"Професионалац сам. Дајем све од себе увек, а нарочито сада када сам у прилици да се са тимом изборим за Лигу шампиона".

Коментари / 0

Оставите коментар