Јахте су прошлост, супербогаташи желе...

Богаташи који не знају више како да потроше своје огромне количине новца ускоро ће моћи да купе ни мање ни више него сопствено преносиво острво.

Свијет 19.08.2015 | 12:51
Јахте су прошлост, супербогаташи желе...

Међунардони сајам некретнина “Кристи” најавио је планове за прва плутајућа острва која ће првобитно бити изграђена на Малдивима.

Иако цена још није откривена, ланац вештачких атола биће “изузетно високе класе”, самодовољан и еко-пријатељски.

“Кристи” планира да острва распрода по целом свету, а Дубаји и Мајами већ су означени као следећа тржишта.

Купци ће острво моћи да прилагоде према сопственој вољи, са приватним плажама, луксузним смештајима и базенима на само неколико метара од мора.

На пројекту ради и архитекта Коен Олтиус и комапнија “Дутцх Доцкландс” која гарантује да ће острва бити “потпуно стабилна и безбедна од пораста нивоа мора”.

Агенција за некретнине је такође ангажовала и Друштво за океанографију “Жан-Мишел Кусто” да припомогне око дизајна и истраживања како би острва чувала животну средину и омогућила нова подводна станишта за морски живот.

Дејн Кон, директори “Кристи Међународне агенције за некретнине”, је рекао да је могућност да се развије острво на површини воде доказ вештина холандске компаније “Дутцх Доцкланд” у овој области.

Купци су у могућности да прилагоде облик и величину, као и стил свог борвака у најширем спектру локација, почевши са првом приликом на Малдивима - рекао је Кон.

Компанија “Дутцх Доцкландс”, специјализована у изградњи резиденција на води, већ развија познати ресорт назван Океан цвећа на Малдивима.

Оно ће обухватити 185 вила на води са приватним базенима, ресторанима и продавницама.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лоло

19.08.2015 12:04

Шта би овај свијет да нема тих богаташа. И у Србији има село, зове се Богатић. Отићи ће на лицитацији, изгледа. Само док богаташи чују за њега.

ОДГОВОРИТЕ