Jahte su prošlost, superbogataši žele...

Bogataši koji ne znaju više kako da potroše svoje ogromne količine novca uskoro će moći da kupe ni manje ni više nego sopstveno prenosivo ostrvo.

Svijet 19.08.2015 | 12:51
Jahte su prošlost, superbogataši žele...

Međunardoni sajam nekretnina “Kristi” najavio je planove za prva plutajuća ostrva koja će prvobitno biti izgrađena na Maldivima.

Iako cena još nije otkrivena, lanac veštačkih atola biće “izuzetno visoke klase”, samodovoljan i eko-prijateljski.

“Kristi” planira da ostrva rasproda po celom svetu, a Dubaji i Majami već su označeni kao sledeća tržišta.

Kupci će ostrvo moći da prilagode prema sopstvenoj volji, sa privatnim plažama, luksuznim smeštajima i bazenima na samo nekoliko metara od mora.

Na projektu radi i arhitekta Koen Oltius i komapnija “Dutch Docklands” koja garantuje da će ostrva biti “potpuno stabilna i bezbedna od porasta nivoa mora”.

Agencija za nekretnine je takođe angažovala i Društvo za okeanografiju “Žan-Mišel Kusto” da pripomogne oko dizajna i istraživanja kako bi ostrva čuvala životnu sredinu i omogućila nova podvodna staništa za morski život.

Dejn Kon, direktori “Kristi Međunarodne agencije za nekretnine”, je rekao da je mogućnost da se razvije ostrvo na površini vode dokaz veština holandske kompanije “Dutch Dockland” u ovoj oblasti.

Kupci su u mogućnosti da prilagode oblik i veličinu, kao i stil svog borvaka u najširem spektru lokacija, počevši sa prvom prilikom na Maldivima - rekao je Kon.

Kompanija “Dutch Docklands”, specijalizovana u izgradnji rezidencija na vodi, već razvija poznati resort nazvan Okean cveća na Maldivima.

Ono će obuhvatiti 185 vila na vodi sa privatnim bazenima, restoranima i prodavnicama.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lolo

19.08.2015 12:04

Šta bi ovaj svijet da nema tih bogataša. I u Srbiji ima selo, zove se Bogatić. Otići će na licitaciji, izgleda. Samo dok bogataši čuju za njega.

ODGOVORITE