Сломио ногу бјежећи од крволочних паса

Ђорђе Ступар (76) сломио је ногу и повриједио руку пошто је непосредно уз обалу Врбаса испод самог Кастела упао у рупу бјежећи од два крволочна пса.

Република Српска 19.08.2015 | 10:45
Сломио ногу бјежећи од крволочних паса

Ступару је оперисан поломљени скочни зглоб у Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука и сада се налази на кућном лијечењу.

- Ово никад нисам видио, а камоли доживио. Према мени су трчала два разјарена пса. Све је личило на хорор филм, са псима убицама - испричао је Ступар.

Казао је да се све одиграло прошле суботе, око десет часова ујутро, недалеко од Градског моста.

- Иначе, имам обичај да шетам обалом Врбаса, испод Кастела и никад ми се ништа није десило. Враћајући се из цркве, желио сам да прошетам поред Врбаса. Ту је био неки човјек, а од њега на 20 метара два огромна пса. Он им је нешто рекао, а они су разјарени потрчали према мени. У страху почео сам да бјежим - испричао је Ступар.

Додао је да се у том тренутку обратио човјеку, за кога сумња да је власник паса и молио га да их заустави.

- Викао сам: "Зауставите их, зауставите их", али он је остао мртав-хладан. Кад су ми се пси скроз приближили, почео сам да се повлачим корак по кора и тјерам их од себе. Тако бјежећи од њих, изгубивши равнотежу, пао сам у рупу од метар дубине, те повриједио руку и сломио ногу - казао је Ступар.

Према његовим ријечима, да није било људи са друге стране Врбаса, који су позвали Хитну помоћ, трагедија је могла бити и већа.

- Пси су дресирани, јер су слушали тог човјека, који је био са њима. Познаници су ми причали да тај човјек редовно са писма долази на обалу Врбаса и да ово није једини случај да су некога напали. Кажу да је упозорен, али џаба - рекао је Ступар.

У Центру јавне безбједности истичу да је Ђ. С. (76) задобио повреде шетајући поред ријеке Врбас.

- Овај случај је пријављен у суботу око 12 часова. Ђ. С. су напала два пса, те је с намјером да избјегне напад упао у рупу, усљед чега је задобио тјелесне повреде. Обављен је увиђај - рекли су у ЦЈБ Бањалука.

Казне
У Градској управи истичу да су казне за власнике због извођења паса без повеза и корпе на њушци од 100 до 1.000 КМ.

- У 2014. години су кажњена четири власника, док је од почетка ове године изречено шест казни. Надзор над извођењем паса се врши у току свакодневних контрола, као и по пријавама грађана - рекли су у Градској управи.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роћко.

19.08.2015 09:48

Јадан човјек.Ајмо комунална , и цивилна полицијо на терен, и радите свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма...

19.08.2015 10:33

Они увек не терену сви су , ал то око паса надлезни нису.