Slomio nogu bježeći od krvoločnih pasa

Đorđe Stupar (76) slomio je nogu i povrijedio ruku pošto je neposredno uz obalu Vrbasa ispod samog Kastela upao u rupu bježeći od dva krvoločna psa.

Republika Srpska 19.08.2015 | 10:45
Slomio nogu bježeći od krvoločnih pasa

Stuparu je operisan polomljeni skočni zglob u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka i sada se nalazi na kućnom liječenju.

- Ovo nikad nisam vidio, a kamoli doživio. Prema meni su trčala dva razjarena psa. Sve je ličilo na horor film, sa psima ubicama - ispričao je Stupar.

Kazao je da se sve odigralo prošle subote, oko deset časova ujutro, nedaleko od Gradskog mosta.

- Inače, imam običaj da šetam obalom Vrbasa, ispod Kastela i nikad mi se ništa nije desilo. Vraćajući se iz crkve, želio sam da prošetam pored Vrbasa. Tu je bio neki čovjek, a od njega na 20 metara dva ogromna psa. On im je nešto rekao, a oni su razjareni potrčali prema meni. U strahu počeo sam da bježim - ispričao je Stupar.

Dodao je da se u tom trenutku obratio čovjeku, za koga sumnja da je vlasnik pasa i molio ga da ih zaustavi.

- Vikao sam: "Zaustavite ih, zaustavite ih", ali on je ostao mrtav-hladan. Kad su mi se psi skroz približili, počeo sam da se povlačim korak po kora i tjeram ih od sebe. Tako bježeći od njih, izgubivši ravnotežu, pao sam u rupu od metar dubine, te povrijedio ruku i slomio nogu - kazao je Stupar.

Prema njegovim riječima, da nije bilo ljudi sa druge strane Vrbasa, koji su pozvali Hitnu pomoć, tragedija je mogla biti i veća.

- Psi su dresirani, jer su slušali tog čovjeka, koji je bio sa njima. Poznanici su mi pričali da taj čovjek redovno sa pisma dolazi na obalu Vrbasa i da ovo nije jedini slučaj da su nekoga napali. Kažu da je upozoren, ali džaba - rekao je Stupar.

U Centru javne bezbjednosti ističu da je Đ. S. (76) zadobio povrede šetajući pored rijeke Vrbas.

- Ovaj slučaj je prijavljen u subotu oko 12 časova. Đ. S. su napala dva psa, te je s namjerom da izbjegne napad upao u rupu, usljed čega je zadobio tjelesne povrede. Obavljen je uviđaj - rekli su u CJB Banjaluka.

Kazne
U Gradskoj upravi ističu da su kazne za vlasnike zbog izvođenja pasa bez poveza i korpe na njušci od 100 do 1.000 KM.

- U 2014. godini su kažnjena četiri vlasnika, dok je od početka ove godine izrečeno šest kazni. Nadzor nad izvođenjem pasa se vrši u toku svakodnevnih kontrola, kao i po prijavama građana - rekli su u Gradskoj upravi.

(Glas Srpske)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Roćko.

19.08.2015 09:48

Jadan čovjek.Ajmo komunalna , i civilna policijo na teren, i radite svoj posao.

ODGOVORITE
Name

Ma...

19.08.2015 10:33

Oni uvek ne terenu svi su , al to oko pasa nadlezni nisu.