Нећемо градити ни зид ни азилантске кампове

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Србија неће градити зид на граници са Македонијом, а ни азилантске кампове и оценио ће прилив избеглица из земаља са Блиског истока на путу ка Мађарској, бити преусмерен на Хрватску и Бугарску.

Србија 19.08.2015 | 09:40
Нећемо градити ни зид ни азилантске кампове

"Не верујем да ће Србија донети одлуку да у неком тренутку, попут Мађарске, изгради зид на граници са Македонијом како би спречила улазак избеглица и миграната у нашу земљу", рекао је Дачић за Данас, преноси Бета.

Упитан на који начин ће се Србија опходити и какве мере предузети, ако због зида на мађарској граници дође до дужег задржавања избеглица и миграната који преко Србије покушавају да стигну у државе-чланице Европске уније, Дачић је оценио да до дужег задржавања неће доћи.

Према речима министра, мигранти знају куда могу да иду и да прођу да би стигли до жељеног одредишта.

"То последично значи да Србија неће морати да гради кампове за азиланте, јер се не очекује повећање њиховог броја када коначно буде затворена граница са Мађарском", рекао је Дачић и додао да ће избеглице због зида кренути ка Хрватској и Бугарској.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Едо , Слатина - Тузла

19.08.2015 07:58

Орбан има превисе пара за глупост звани "зицани зид"!Емигранти це умјесто у Мадјарску само скренути у Румунију (Темисвар и Арад) и онда у Мадзарску са којом има дупло вецу сувоземну границу него са Србијом!И онда Меркелици на "казан"!Нека сто се мене тице нека се цијели Ирак,Афганистан,Либија,Сирија,Јемен преселе у ЕУ,јер ЕУ је медју кривцима за стање у дотицним некада просперитетним дрзавама(Ирак,Либија,Сирија)!Еу је само обицна пудлица која нема право на своје мисљење,а ми стремимо ка њима,који апсурд !

ОДГОВОРИТЕ