Nećemo graditi ni zid ni azilantske kampove

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće graditi zid na granici sa Makedonijom, a ni azilantske kampove i ocenio će priliv izbeglica iz zemalja sa Bliskog istoka na putu ka Mađarskoj, biti preusmeren na Hrvatsku i Bugarsku.

Srbija 19.08.2015 | 09:40
Nećemo graditi ni zid ni azilantske kampove

"Ne verujem da će Srbija doneti odluku da u nekom trenutku, poput Mađarske, izgradi zid na granici sa Makedonijom kako bi sprečila ulazak izbeglica i migranata u našu zemlju", rekao je Dačić za Danas, prenosi Beta.

Upitan na koji način će se Srbija ophoditi i kakve mere preduzeti, ako zbog zida na mađarskoj granici dođe do dužeg zadržavanja izbeglica i migranata koji preko Srbije pokušavaju da stignu u države-članice Evropske unije, Dačić je ocenio da do dužeg zadržavanja neće doći.

Prema rečima ministra, migranti znaju kuda mogu da idu i da prođu da bi stigli do željenog odredišta.

"To posledično znači da Srbija neće morati da gradi kampove za azilante, jer se ne očekuje povećanje njihovog broja kada konačno bude zatvorena granica sa Mađarskom", rekao je Dačić i dodao da će izbeglice zbog zida krenuti ka Hrvatskoj i Bugarskoj.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - Tuzla

19.08.2015 07:58

Orban ima previse para za glupost zvani "zicani zid"!Emigranti ce umjesto u Madjarsku samo skrenuti u Rumuniju (Temisvar i Arad) i onda u Madzarsku sa kojom ima duplo vecu suvozemnu granicu nego sa Srbijom!I onda Merkelici na "kazan"!Neka sto se mene tice neka se cijeli Irak,Afganistan,Libija,Sirija,Jemen presele u EU,jer EU je medju krivcima za stanje u doticnim nekada prosperitetnim drzavama(Irak,Libija,Sirija)!Eu je samo obicna pudlica koja nema pravo na svoje misljenje,a mi stremimo ka njima,koji apsurd !

ODGOVORITE