ЛШ: Први пораз Партизана овог љета у Европи! 1:0 за БАТЕ!

Фудбалери Партизана поражени су на гостовању БАТЕ Борисову 1:0 у првом мечу плеј офа квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 18.08.2015 | 23:10
ЛШ: Први пораз Партизана овог љета у Европи! 1:0 за БАТЕ!

Победу својој екипи, пред реванш у Београду наредне среде, донео је Гордејчук у 75. минуту меча.

Партизан је у финишу првог полувремена остао са играчем мање на терену, јер је други жути картон због неопрезног старта на средини терена добио Јевтовић. Претходно је српски шампион пропустио неколико прилика, а највећу је у 13. минуту имао Живковић после додавања Абубакара.

Од тог момента црно-бели су играли знатно опрезније и поред тога су успели неколико пута да запрете пред противничким голом, али се у Београд враћају без поготка у гостима.

БАТЕ је углавном нападао по десној страни и правио доста проблема Партизану, нарочито у првом полувремену преко Родијонова, иако је неколико пута опасно запретио и са левог бока, док Партизан није успевао да створи акције на тај начин. После нове шансе коју је пропустио Живковић, који је поново добро сарађаивао са Абубакаром, стиже казна и вођство домаћих. После корнера сам на пет метара био је Гордејчук који главом постиже погодак.

Ток меча:

На самом почетку прекшај је направљен над Божиновим. Партизан није успео да организује напад, у напад је кренуо БАТЕ, дуга лопта је упућена ка казеном простору црно-белих, али Живковић први стиже до лопте на 15 метара од свог гола.

Уследила је прва конкретнија акција Партизана, после корнера Бабовића, Јевтовић је покушао са десет метара, али је изблокиран. БАТЕ је наставио опасно да прети, углавном напада по десној страни и нема проблема да на тај начин стигне до шеснаестерца црно-белих.

Родијонов је покушао главом са десне стране са седам метара у ближи угао, али је Живковић одбранио. Још једна прилика за Партизан, после ударца из угла који је извео Живковић, лопту Абубакар прослеђује до Фабрисија који је главом пребацује преко гола.

Одмах потом нова велика шанса за српског шампиона! Абубакар је видео самог Живковића, али млади фудбалер није успео лепо да прихвати лопту на око 20 метара, па је први до лопте стигао голман белоруске екипе. Живковић се после ове акције пожалио на повреду, али је наставио са игром.

Од 15. минута на стадиону су присутни и навијачи Партизана њих око 300.

Партизан нема решења за нападе Белоруса по десној страни, још једном је после центаршута главом покушао Родијонов, али је голман Партизана поново сигуран. У 19. минуту БАТЕ је запретио по левом боку, али одбрана Партизана избацује лопту из казненог простора. Због фаула над Хлебом на средини терена Јевтовић добија жути картон.

После темпераментих првих 20 минута игре, у наставку је темпо опао. Партизан не успева да уђе у казнени простор противника, слаба игра по боковима.

Фаул над Живковићем у 30 минуту са десне стране казненог простора. Бабовић је извео слободан ударац на прву стативу, Милуновић главом избацује лопту у корнер. После новог ударца из угла гужва у казненом простору, али нема промене резултата.

После краћег времена притисак домаћих фудбалера. Алексијевич снажним ударцем са више од 20 метара покушава да савлада Живковића који одлично реагује и избацује лопту у корнер. Нова два ударца из угла, али без опасности по гол српског шампиона. Нова прилика за Бате, после центаршута Младеновића, испала је лопта Живковићу, али у близини није било домаћих фудбалера.

Партизан у наставку са играчем мање. У самом финишу првог полувремена неопрезан фаул Јевотића на средини терена над Родијоновим, али престрога одлука судија Крега Томпсона да му додели други жути картон. Крај првог полувремена

На почетку другог полувремена Абубакар се пожалио на повреду, био је на земљи, противнички фудбалери нису хтели да прекину игру, све док судија то није затражио.

Прва измена у Партизану, уместо Божинова у игру је ушао Трујић.

Партизан са играчем мање не жели много да ризикује, али ни БАТЕ није био опасан по гол црно-белих у првих десетак минута другог полувремена. У наставку иницјатива домаћих по левој страни, али без конкретне прилике.

Партизан после дужег времена конкретнији на противничкој половини, Абубакар је покушао да проигра Живковића по средини на ивици казненог простора, али је лопту успео да избаци домаћи фудбалер. После корнера на другу стативу младог фудбалера Фабрисио не долази до лопте.

Нова велика прилика за Андрију Живковића. Брашанац је прихватио дугу лопту, проследио је ка Абубакару, а он додао Живкоићу који је кренуо ка голу, тамо су га дочекала двојица фудбалера БАТЕ Борисова, кренуо је у леву страну дриблингом, шутирао, али брани голман.

Уследила је казна, БАТЕ Борисов води од 75. минута. После корнера сам на пет метара био је Гордејчук који главом постиже погодак.

И после гола игру је контролисао БАТЕ, а у 83. минуту нова добра сарадња Живковића и Абубакара, која ни овога пута није завршена на прави начин. Сада је српски фудбалер кренуо сам ка голу противника, на другој страни истрчао је Абубакар, Живковић му шаље лопту, али он је не прихвата како треба и акција пропада.

БАТЕ је имао у наставку неколико опасних акција, али Живко Живковић се истакао својим одбранама.

У судијској надокнади времена слободан ударац за Партизан са више од 25 метара. Извео га је Фабрисио, али није пребацио живи зид. Бразилац је потом добио ударац у главу, када је у скоку покушао да дође до лопте. Нови слободан ударац, сада са веће удаљености, није било опасности из те ситуације. Крај меча.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

звездас

18.08.2015 22:17

све најбоље у ревансу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

19.08.2015 09:37

Хвала.