LŠ: Prvi poraz Partizana ovog ljeta u Evropi! 1:0 za BATE!

Fudbaleri Partizana poraženi su na gostovanju BATE Borisovu 1:0 u prvom meču plej ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 18.08.2015 | 23:10
LŠ: Prvi poraz Partizana ovog ljeta u Evropi! 1:0 za BATE!

Pobedu svojoj ekipi, pred revanš u Beogradu naredne srede, doneo je Gordejčuk u 75. minutu meča.

Partizan je u finišu prvog poluvremena ostao sa igračem manje na terenu, jer je drugi žuti karton zbog neopreznog starta na sredini terena dobio Jevtović. Prethodno je srpski šampion propustio nekoliko prilika, a najveću je u 13. minutu imao Živković posle dodavanja Abubakara.

Od tog momenta crno-beli su igrali znatno opreznije i pored toga su uspeli nekoliko puta da zaprete pred protivničkim golom, ali se u Beograd vraćaju bez pogotka u gostima.

BATE je uglavnom napadao po desnoj strani i pravio dosta problema Partizanu, naročito u prvom poluvremenu preko Rodijonova, iako je nekoliko puta opasno zapretio i sa levog boka, dok Partizan nije uspevao da stvori akcije na taj način. Posle nove šanse koju je propustio Živković, koji je ponovo dobro sarađaivao sa Abubakarom, stiže kazna i vođstvo domaćih. Posle kornera sam na pet metara bio je Gordejčuk koji glavom postiže pogodak.

Tok meča:

Na samom početku prekšaj je napravljen nad Božinovim. Partizan nije uspeo da organizuje napad, u napad je krenuo BATE, duga lopta je upućena ka kazenom prostoru crno-belih, ali Živković prvi stiže do lopte na 15 metara od svog gola.

Usledila je prva konkretnija akcija Partizana, posle kornera Babovića, Jevtović je pokušao sa deset metara, ali je izblokiran. BATE je nastavio opasno da preti, uglavnom napada po desnoj strani i nema problema da na taj način stigne do šesnaesterca crno-belih.

Rodijonov je pokušao glavom sa desne strane sa sedam metara u bliži ugao, ali je Živković odbranio. Još jedna prilika za Partizan, posle udarca iz ugla koji je izveo Živković, loptu Abubakar prosleđuje do Fabrisija koji je glavom prebacuje preko gola.

Odmah potom nova velika šansa za srpskog šampiona! Abubakar je video samog Živkovića, ali mladi fudbaler nije uspeo lepo da prihvati loptu na oko 20 metara, pa je prvi do lopte stigao golman beloruske ekipe. Živković se posle ove akcije požalio na povredu, ali je nastavio sa igrom.

Od 15. minuta na stadionu su prisutni i navijači Partizana njih oko 300.

Partizan nema rešenja za napade Belorusa po desnoj strani, još jednom je posle centaršuta glavom pokušao Rodijonov, ali je golman Partizana ponovo siguran. U 19. minutu BATE je zapretio po levom boku, ali odbrana Partizana izbacuje loptu iz kaznenog prostora. Zbog faula nad Hlebom na sredini terena Jevtović dobija žuti karton.

Posle temperamentih prvih 20 minuta igre, u nastavku je tempo opao. Partizan ne uspeva da uđe u kazneni prostor protivnika, slaba igra po bokovima.

Faul nad Živkovićem u 30 minutu sa desne strane kaznenog prostora. Babović je izveo slobodan udarac na prvu stativu, Milunović glavom izbacuje loptu u korner. Posle novog udarca iz ugla gužva u kaznenom prostoru, ali nema promene rezultata.

Posle kraćeg vremena pritisak domaćih fudbalera. Aleksijevič snažnim udarcem sa više od 20 metara pokušava da savlada Živkovića koji odlično reaguje i izbacuje loptu u korner. Nova dva udarca iz ugla, ali bez opasnosti po gol srpskog šampiona. Nova prilika za Bate, posle centaršuta Mladenovića, ispala je lopta Živkoviću, ali u blizini nije bilo domaćih fudbalera.

Partizan u nastavku sa igračem manje. U samom finišu prvog poluvremena neoprezan faul Jevotića na sredini terena nad Rodijonovim, ali prestroga odluka sudija Krega Tompsona da mu dodeli drugi žuti karton. Kraj prvog poluvremena

Na početku drugog poluvremena Abubakar se požalio na povredu, bio je na zemlji, protivnički fudbaleri nisu hteli da prekinu igru, sve dok sudija to nije zatražio.

Prva izmena u Partizanu, umesto Božinova u igru je ušao Trujić.

Partizan sa igračem manje ne želi mnogo da rizikuje, ali ni BATE nije bio opasan po gol crno-belih u prvih desetak minuta drugog poluvremena. U nastavku inicjativa domaćih po levoj strani, ali bez konkretne prilike.

Partizan posle dužeg vremena konkretniji na protivničkoj polovini, Abubakar je pokušao da proigra Živkovića po sredini na ivici kaznenog prostora, ali je loptu uspeo da izbaci domaći fudbaler. Posle kornera na drugu stativu mladog fudbalera Fabrisio ne dolazi do lopte.

Nova velika prilika za Andriju Živkovića. Brašanac je prihvatio dugu loptu, prosledio je ka Abubakaru, a on dodao Živkoiću koji je krenuo ka golu, tamo su ga dočekala dvojica fudbalera BATE Borisova, krenuo je u levu stranu driblingom, šutirao, ali brani golman.

Usledila je kazna, BATE Borisov vodi od 75. minuta. Posle kornera sam na pet metara bio je Gordejčuk koji glavom postiže pogodak.

I posle gola igru je kontrolisao BATE, a u 83. minutu nova dobra saradnja Živkovića i Abubakara, koja ni ovoga puta nije završena na pravi način. Sada je srpski fudbaler krenuo sam ka golu protivnika, na drugoj strani istrčao je Abubakar, Živković mu šalje loptu, ali on je ne prihvata kako treba i akcija propada.

BATE je imao u nastavku nekoliko opasnih akcija, ali Živko Živković se istakao svojim odbranama.

U sudijskoj nadoknadi vremena slobodan udarac za Partizan sa više od 25 metara. Izveo ga je Fabrisio, ali nije prebacio živi zid. Brazilac je potom dobio udarac u glavu, kada je u skoku pokušao da dođe do lopte. Novi slobodan udarac, sada sa veće udaljenosti, nije bilo opasnosti iz te situacije. Kraj meča.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zvezdas

18.08.2015 22:17

sve najbolje u revansu

ODGOVORITE
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

19.08.2015 09:37

Хвала.