ЛШ: Астана срушила и Апоел! На прагу је групне фазе!

Недавно на крову света, а сада на корак од Лиге шампиона: Максимовићева Астана срушила и Апоел, елита је на видику! Казахстанци савладали Кипране на својој Арени и дошли практично пред врата елитног клупског такмичења - 1:0.

Фудбал 18.08.2015 | 20:20
ЛШ: Астана срушила и Апоел! На прагу је групне фазе!

Недавно на крову света са селекцијом Србије од 20 година, а вечерас на корак од пласмана у Лигу шамопиона. Казахстанска Астана, златног српског Орлића Немање Максимовића, али и бившег дефанзивца Партизана Бранка Илића, савладала је кипарски Апоел на својој Астана арени и практично дошла пред врата елитног клупског такмичења - 1:0 (1:0).

Искористили су изабраници Станимира Стоилова сјајну атмосферу коју су приредили домаћи навијачи. У таквом еуфоричном стању на трибинама гости се нису снашли, па је уследила казна домаћих у 13. минуту. Тамнопути Фокси Кетевоама остао је сам на левом боку, имао довољно времена да се намести, па је уследио одличан центаршут, који је сјајном реакцијом и ударцем главом у погодак претворио сналажљиви Бауржан Џолчијев.

Тај резултат у потпуности је задовољио домаће, који су како је меч одмицао играли све затвореније и дозволили Апоелу да диктира темпо, а онда из контранапада покушавали да дођу до другог поготка. Такав начин игре могао је врло лако да им се обије о главу у 55. минуту. Био је то сјајан продор Де Висентија, уследио је беспрекоран повратни пас за Астиза, али и очајан ударац после којег су се сви у гостујућем тиму ухватили за главу. Само седам минута касније Де Висенти је одлично тукао и из слободног ударца, али је лопта попут пројектила пролетела тик поред леве стативе

Када је то "преживео" домаћин је до краја утакмице далеко лакше дисао, а до краја утакмице успео чак и да преузме контролу игре, али не и да дође до другог поготка. То је могао да учини управо Немања Максимовић у 77. минуту, али је његов ударац са ивице казненог простора, након повратне лопте Кабананге, прохујао изнад пречке.

Реванш меч у Никозији игра се 26. августа од 20.45.

ЛИГА ШАМПИОНА (плеј-оф), први мечеви:

Апоел - Астана 1:0 (1:0)
/ Џолчијев 13/

20.45 БАТЕ Борисов – Партизан
20.45 Лацио - Бајер Леверкузен
20.45 Спортинг – ЦСКА

Среда:
20.45 Скендербег - Динамо Загреб
20.45 Селтик – Малме
20.45 Базел – Макаби
20.45 Рапид – Шахтјор
20.45 Валенсија - Монако

Коментари / 0

Оставите коментар