LŠ: Astana srušila i Apoel! Na pragu je grupne faze!

Nedavno na krovu sveta, a sada na korak od Lige šampiona: Maksimovićeva Astana srušila i Apoel, elita je na vidiku! Kazahstanci savladali Kiprane na svojoj Areni i došli praktično pred vrata elitnog klupskog takmičenja - 1:0.

Fudbal 18.08.2015 | 20:20
LŠ: Astana srušila i Apoel! Na pragu je grupne faze!

Nedavno na krovu sveta sa selekcijom Srbije od 20 godina, a večeras na korak od plasmana u Ligu šamopiona. Kazahstanska Astana, zlatnog srpskog Orlića Nemanje Maksimovića, ali i bivšeg defanzivca Partizana Branka Ilića, savladala je kiparski Apoel na svojoj Astana areni i praktično došla pred vrata elitnog klupskog takmičenja - 1:0 (1:0).

Iskoristili su izabranici Stanimira Stoilova sjajnu atmosferu koju su priredili domaći navijači. U takvom euforičnom stanju na tribinama gosti se nisu snašli, pa je usledila kazna domaćih u 13. minutu. Tamnoputi Foksi Ketevoama ostao je sam na levom boku, imao dovoljno vremena da se namesti, pa je usledio odličan centaršut, koji je sjajnom reakcijom i udarcem glavom u pogodak pretvorio snalažljivi Bauržan Džolčijev.

Taj rezultat u potpunosti je zadovoljio domaće, koji su kako je meč odmicao igrali sve zatvorenije i dozvolili Apoelu da diktira tempo, a onda iz kontranapada pokušavali da dođu do drugog pogotka. Takav način igre mogao je vrlo lako da im se obije o glavu u 55. minutu. Bio je to sjajan prodor De Visentija, usledio je besprekoran povratni pas za Astiza, ali i očajan udarac posle kojeg su se svi u gostujućem timu uhvatili za glavu. Samo sedam minuta kasnije De Visenti je odlično tukao i iz slobodnog udarca, ali je lopta poput projektila proletela tik pored leve stative

Kada je to "preživeo" domaćin je do kraja utakmice daleko lakše disao, a do kraja utakmice uspeo čak i da preuzme kontrolu igre, ali ne i da dođe do drugog pogotka. To je mogao da učini upravo Nemanja Maksimović u 77. minutu, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora, nakon povratne lopte Kabanange, prohujao iznad prečke.

Revanš meč u Nikoziji igra se 26. avgusta od 20.45.

LIGA ŠAMPIONA (plej-of), prvi mečevi:

Apoel - Astana 1:0 (1:0)
/ Džolčijev 13/

20.45 BATE Borisov – Partizan
20.45 Lacio - Bajer Leverkuzen
20.45 Sporting – CSKA

Sreda:
20.45 Skenderbeg - Dinamo Zagreb
20.45 Seltik – Malme
20.45 Bazel – Makabi
20.45 Rapid – Šahtjor
20.45 Valensija - Monako

Komentari / 0

Ostavite komentar