Спортски директор Звезде: Биће још долазака...!

Луне ће бити наше највеће појачање! „Потребан нам је још један 'брзањац'“, као да гледа ка Бановом брду и Славољубу Срнићу, Блажо Раосављевић.

Фудбал 19.08.2015 | 16:20
Спортски директор Звезде: Биће још долазака...!

Ко је то могао да претпостави? Огроман мотив имаће фудбалери Црвене звезде у недељном окршају са Јавором. Биће то идеална прилика да се црвено-бели после нешто мање од годину дана, и тренерске ере Ненада Лалатовића, врате на лидерску позицију.

И то после клиничке смрти на почетку сезоне која је започела тешким и убедљивим поразима од Каирата.

Звезда се у претходне две седмице усправила и везаним тријумфима добила неопходну дозу кисеоника. Сјај Луиса Ибањеза и преокрет против Чукаричког могао би да се у мају наредне године окарактеристише као кључни детаљ сезоне.
„И када смо пролазили кроз тежак период, веровао сам да можемо све да окренемо. Као што и сада верујем да ћемо на крају сезоне да освојимо титулу. Можда сам субјективан пошто је реч о мом дугогодишњем пријатељу, али Миодраг Божовић је био мој главни разлог оптимизма. Гроф је такав, навикао на успехе. Јако смо задовољни после три везане победе“, каже за МОЗЗАРТ Спорт Блажо Раосављевић.

Стопостотан учинак у претходна три кола је мањи разлог за распаљени оптимизам навијача. Холанађанин Мичел Доналд се сјајно уклопио и наговестио да би са талентованим Грујићем могао да чини паклен тандем у вези. Црвено-бели имају много простора да напредују, посебно када се од повреда опораве весник тријумфа Лучо Ибањез и дуго чекани Александар Луковић.
„Док причам с вама морам да куцнем у дрво на помен Мичела Доналда. Донео нам је оно што нам је било преко потребно. Ту је важну улогу имао и Марко Грујић... Да се тако изразим – екипа надолази. Убеђен сам да још нисмо ни близу максимума. Можда смо се спорије окупљали, али сад све то слути на добро. Штета што данас Каират не може да нам изађе на црту. Па да видимо где смо“.

Не желе на Маракани да упадају у еуфорију због пет бодова вишка у односу на вечитог ривала.

„Било би погубно да се тиме оптерећујемо. Има још много да се игра. Исто бих рекао да имамо и десет бодова вишка или дефицита. Нама је најбитније да екипа расте, а будите убеђени да још нисмо ни близу максимума“.

И поред одласка великог бројачланова Управног одбора спортски сектор Црвене звезде није ставио тачку на појачања. Све чешће се око Љутице Богдана може чути да су црвено-бели у озибљном лову на габаритног шпица. Ипак, Раосављевић зна шта је приоритет Црвене звезде.
„Биће још долазака, али запамтите да ће Луковић бити наше највеће појачање до краја лета. Близу је да се врати у такмичарски ритам. Играч са таквим педигреом и квалитетом ће сигурно дићи екипу за 20 посто. Да сложимо идеални мозаик, можда нам је потребан један брзи играч. Било би сјајно да доведемо једног 'брзањца', радимо на томе“, као да спортски директор Црвене звезде гледа ка Бановом брду и Славољубу Срнићу.

Коментари / 0

Оставите коментар